Politi efterlyser retningslinjer for flygtningesmykker

Regeringens lovforslag om beslaglæggelse af flygtninges smykker er mangelfuldt, mener det danske politi.

København: Rigspolitiet og Politiforbundet savner klarhed og retningslinjer for, hvordan politibetjentene skal vurdere og beslaglægge smykker fra flygtninge, der søger asyl i Danmark.

Det svarer ordensmagten i et høringssvar til lovforslaget om ændringen af udlændingeloven, der er fremsat af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

En del af det omdiskuterede lovforslag handler om, at politiet skal visitere udlændinge og asylansøgere og ransage deres bagage for at lede efter penge og værdigenstande, som kan betale for deres ophold i Danmark.

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt skriver blandt andet i sit høringssvar, at "anvisningerne i selve lovforslaget med hensyn til, hvilke effekter som bør tages i bevaring med henblik på beslaglæggelse, og hvilke effekter som ikke kan gøres til genstand for beslaglæggelse, er ganske få".

Han frygter, at de manglende retningslinjer kan føre til uensartet håndtering af effekterne, hvilket i sidste ende vil skade både politifolkene og udlændingene.

/ritzau/