Penge til kamp mod skattely slipper op om få år

Regeringen vil ikke forlænge bevilling til indsats mod skattely. Men ordfører forsikrer, at kampen fortsætter.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, havde gerne set, at der var blevet sat penge af til skattevæsnets indsats mod skattely. Men det er han ifølge eget udsagn ikke kommet igennem med. Arkivfoto. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om politikerne på Christiansborg er enige om, at skattely er et onde, der skal bekæmpes, så løber en særbevilling til skattevæsnets indsats mod skattely ud om to år.

Og der er ikke udsigt til, at bevillingen, der er på 53 millioner kroner i 2017, bliver forlænget, oplyser Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen.

Han kalder det fuldstændig uholdbart at lade bevillingerne løbe ud.

- Vi ved, at det er milliarder af kroner, Danmark går glip af, og der er en voksende international kamp mod skattely. Den er regeringen åbenbart ikke interesseret i at sætte muskler bag længere, siger han.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, forsikrer dog, at kampen mod skattely fortsætter, også selv om der ikke lægges op til, at der skal være en officiel budgetpost øremærket indsatsen mod skattely.

Hun henviser til, at Skat for nylig har købt fortrolige oplysninger om 500-600 danskere, der optræder i de lækkede skattely-dokumenter kaldet Panama Papers.

- Generelt kører vi ret meget på det her område. Eftersom vi lige har købt oplysninger fra Panama Papers, har vi også afsat ressourcer til at arbejde med det, siger Louise Schack Elholm.

Skat har købt oplysningerne for seks millioner kroner hos en anonym kilde, som har skaffet oplysningerne fra Panama Papers. De omfatter tusindvis af fortrolige oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

- Det er jo ikke noget, vi holder op med at arbejde med, bare fordi det officielt hedder, at vi ikke har et indsatsområde på det, siger Louise Schack Elholm.

Jesper Petersen mener derimod, at kampen mod skattely bliver svækket, når den skal indgå i den løbende prioritering af, hvor skattevæsnets kræfter skal bruges.

- Jeg tror, det vil betyde, at det vil blive sværere for Skat at komme til bunds i alle de sager, man får mulighed for at forfølge med de nye informationer, der bliver tilgængelige.

- Det er helt urimeligt for alle de danskere, der betaler den skat, de skal, siger han.

/ritzau/