Partiformand: »Etniske danskere« slog Yahya Hassan

Folketingsaspiranten Yahya Hassan blev i weekenden overfaldet på københavnsk diskotek. Nu uddyber Hassan selv og Nationalpartiets formand forløbet.

Foto: Mathias Bojesen. Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, til foredrag på Nørre Gymnasium mandag d. 20. april 2015.
Læs mere
Fold sammen

Mandag kom det frem, at digteren og folketingsaspiranten Yayha Hassan i weekenden blev overfaldet under en bytur i Indre København. Det oplyser Nationalpartiet, som Yahya Hassan håber at komme i Folketinget for, på sin Facebook-side.

Her til formiddag besøger Yahya Hassan sammen med Nationalpartiets partiformand Kashif Ahmad så Nørre Gymnasium i Husum for at holde foredrag, men iført jakkesæt og solbriller undlader den 19-årige digter foreløbig at tale med pressen. På sin Facebook-side giver han derimod sit forklaring på hændelsen:

I weekenden var jeg inde på et diskotek i København med nogle venner. Jeg står og snakker med en kvinde da en person...

Posted by Yahya Hassan on 20. april 2015

Det lykkedes til gengæld Berlingske at få Kashif Ahmad til at forklare, hvad der skete på diskoteket:

»Det er en gruppe etniske danskere, som pludselig overfalder ham,« siger han, uden at uddybe det forhold yderligere.

»De når desværre at slå ham, inden vagterne kan gribe ind og få stoppet slagsmålet,« lyder det fra Ahmad, der ikke kender årsagen til overfaldet.

»Jeg kan være i tvivl om, nu han er folketingskandidat, hvad motivet er. Men vi ved det ikke på nuværende tidspunkt,« siger han og fortæller, at der ikke har fundet nogen ordveksling sted forinden.

Det er ikke første gang, at den unge digter og nu politiker bliver overfaldet. I december 2013 blev 24-årige Isaac Meyer idømt fem måneders fængsel for et overfald på Hassan på Købehavns Hovedbanegård.

Gerningsmanden var tidligere dømt for terrorforsøg i den såkaldte Glostrup-sag og valgte først at anke dommen for overfaldet for senere at droppe sagen.

Københavns Politi bekræfter, at Yahya Hassan har været involveret i noget tumult på en restauration i Indre København den pågældende nat, men de har endnu ikke modtaget en anmeldelse.

Ifølge Ahmad var Hassan efter overfaldet »hævet ved øjet, og vi har taget billeder af det til dokumentation, men han ser fin nok ud nu.«

Berlingske forsøger at få en kommentar fra Sunday Club.