Yahya Hassan slået i hovedet under bytur

Den 19-årige folketingskandidat var fredag nat i byen med venner, da han blev overfaldet og slået i hovedet, oplyser formand for Nationalpartiet. Hændelsen er endnu ikke anmeldt til politiet, men gerningsmanden skulle være identificeret.

Digteren og folketingskandidaten Yahya Hassan er blevet overfaldet i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

En bytur i Københavns natteliv fik natten til lørdag en ubehagelig afslutning for digter og folketingskandidat Yahya Hassan.

»Yahya er en tur i byen med nogle venner, da han pludselig ud af den blå luft bliver trukket i håret bagfra, så han lige mister kontrollen et øjeblik. Inden han når at rette sig op, kommer en anden mand hen med knyttet næve og slår ham på højre side af ansigtet,« forklarer formanden for Yahya Hassans parti, Kashif Ahmad.

Partiformanden oplyser, at gerningsmanden ikke er kendt af hverken partiet eller Yahya Hassan personligt, men vedkommende skulle være identificeret.

Overfaldet er endnu ikke anmeldt til politiet, men partiet planlægger at gøre det mandag eftermiddag.

»Vi har besluttet, at når han er kandidat, er det også partiet, der melder det her politiet. Han har et andet virke nu, og det har han haft siden 7. april. Det er selvfølgelig uacceptabelt, at han bliver overfaldet, og det er klart, at vi er særligt opmærksomme på den overhængende trussel, der kan være. Der kan være et politisk motiv bag sådan et overfald,« siger Kashif Ahmad, der afviser, at det er en taktisk beslutning, at de har ventet til weekenden var overstået med at fortælle offentligheden og politiet om hændelsen.

Københavns Politi bekræfter, at Yahya Hassan har været involveret i tumult ved en restauration den pågældende nat.

Digteren har siden november 2013 haft konstant livvagt på, men lørdag nåede vagterne ikke at gribe ind, før en mand altså fik placeret et slag på Yahya Hassans kæbe. Flere mænd kom i følge formanden til for at gå på digteren, men her nåede livvagterne at stoppe det inden.

Den 19-årige folketingskandidat er blevet tilset af en læge og har fået lavet en MR-scanning af sin kæbe, som gjorde ondt efter overfaldet.

»Nu har han det umiddelbart fint. Han har haft noget hævelse og misfarvning omkring øjet, som nu har fortaget sig og er blevet nogenlunde pænt igen hen over weekenden,« oplyser Nationalpartiets formand.

Han skal sammen med Yahya Hassan mandag holde foredrag på Nørre Gymnasium i København, og digteren vil trods tæsk deltage som planlagt:

»Jeg havde sådan set talt med Yahya om, at han ikke skulle deltage og i stedet hvile sig. Men han er meget pligtopfyldende og har et gåpåmod, og han vil overhovedet ikke have, at det skal influere hans arbejde. Men jeg har i hvert fald bedt ham om, at han skal tage et par dage og hvile sig, når vi er færdige i dag,« siger Kashif Ahmad.