Yahya Hassan overfaldet

Folketingskandidaten Yahya Hassan er blevet overfaldet. »Forstemmende at Yahya ikke kan færdes i fred,« skriver Nationalpartiet.

Foto: David Leth Williams. Digteren og folketingskandidaten Yahya Hassan er blevet overfaldet i weekenden.
Læs mere
Fold sammen

Folketingskandidaten Yahya Hassan er blevet overfaldet.

Natten til lørdag blev han omringet af flere personer i København. En af gerningsmændene rev politikeren i håret, mens en anden slog Yahya Hassan i hovedet med knyttet hånd. Herefter fik flere livvagter og andre personer lagt sig imellem.

Det skriver Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, på partiets Facebook-side.

Nationalpartiet har endnu ikke meldt sagen til politiet, oplyser partiet, men vil politianmelde overfaldet senere mandag, efter Yahya Hassan og partiets formand, Kashif Ahmadhar, har færdiggjort et foredrag på Nørre Gymnasium.

Københavns Politi bekræfter, at Yahya Hassan har været involveret i noget tumult på en restauration i Indre København den pågældende nat, men de har endnu ikke modtaget en anmeldelse.

»Det er forstemmende, at Yahya ikke kan færdes i fred og uden en overhængende trussel, og at det er sket så mange gange. Han har haft smerter, og jeg har bedt Yahya om at få hvilet sig i nogle dage. Det er trist for ham og for partiet,« skriver formanden Kashif Ahmad.

19-årige Yahya Hassan blev landskendt, efter han brød igennem med debut-digtsamlingen »Yahya Hassan«.

I begyndelsen af denne måned blev han så folketingskandidat for det relativt nystartede Nationalpartiet.

Mærkesagen er flygtninge- og indvandrerspørgsmålet, og han har bl.a. foreslået at forbyde flygtninge at bo i storbyernes ghettoområder samt modersmålsundervisning i folkeskolen.

Det kendte ansigt har sin siden opstilling sikret sit parti mange nye vælgererklæringer. Nationalpartiet mangler ifølge dets hjemmeside dog stadig at få godkendt cirka 12.000 af dem, inden partiet er opstillingsberettiget til Folketinget.