Økonomer anbefaler regeringens skattepakke

50 økonomer har vurderet regeringens skattepakke. Et klart flertal mener, at regeringens planer er positive. Særlig stor er opbakningen til energiafgifterne.

Regeringen får nu en håndsrækning fra en række af landets førende økonomer.

Hele 50 økonomer fra landets universiteter og det private erhvervsliv har deltaget i en rundspørge, som Ritzau har foretaget. Heraf svarer 64 procent, at regeringens skattepakke er en god idé. Kun 26 procent mener, at planen om at øge jobfradraget og lempe mellem- og topskatten for samlet 10 milliarder kroner er en dårlig idé. 10 procent har svaret "ved ikke".

Seniorøkonom i Nykredit, Jacob Leegaard Jacobsen, er én af dem, der mener, at skattepakken er et godt initiativ. Han vurderer, at skattepakken vil have en positiv effekt på samfundsøkonomien, men da skatteomlægningerne først træder i kraft i 2009, vurderer han, at initiativet kommer en smule for sent.

- Det er det første, lidt forsigtige skridt i den rigtige retning. Der er 140.000 mennesker, der slipper for at betale topskat. De vil ganske givet udbyde mere arbejdskraft, som er meningen med udspillet. Spørgsmålet er, om det er nok i det lange løb, siger Jacob Leegaard Jacobsen til Ritzau.

/ritzau/