Ny uddannelse skal skræddersy medarbejdere til Skat

Fra sommer næste år vil professionshøjskolen Metropol i København uddanne medarbejdere til Skat.

Skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nødlidende danske skattevæsen trænger til en saltvandsindsprøjtning, og det skal et kuld nye medarbejdere uddannet specifikt til opgaven hjælpe med.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har godkendt en ny uddannelse i skat.

»Det er afgørende for et nyt og bedre skattevæsen, at medarbejderne har de rigtige kompetencer,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

»Samtidig er der med den politiske aftale fra sidste år aftalt, at der skal flere medarbejdere til Skat. Derfor er brug for en uddannelse, der er skræddersyet til at levere gode medarbejdere.«

Uddannelsen skal "løfte kompetencerne for potentielle nye skattemedarbejdere", hedder det videre i pressemeddelelsen.

Det bliver professionshøjskolen Metropol, der fra sommeren 2018 skal uddanne de nye skattemedarbejdere.

»Det er lykkedes os at lave et virkeligt stærkt bud på en professionsbachelor i Skat, som har potentiale til at gøre en stor forskel,« siger Stefan Hermann, rektor på Professionshøjskolen Metropol, til DR.

Den nye uddannelse tager 3,5 år og kombinerer metoder og faglighed fra både jura, samfundsvidenskab og økonomi. Der optages 50 studerende.

Skat har de seneste år været ramt af flere skandalesager om blandt andet opkrævning af forældet gæld og snyd med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner.

Det fik i efteråret regeringen til at fremlægge en plan "Et nyt skattevæsen", der skal tilføre skattevæsenet flere ressourcer og medarbejdere.

Trods Skats skrantende omdømme regner rektor Stefan Hermann ikke, at det bliver et problem at tiltrække studerende til uddannelsen.

»Vi har løbende undersøgelser af, hvordan de unge orienterer sig. Der er det vores vurdering, at vi godt kan skabe et grundlag for uddannelsen. Men det er selvfølgelig også noget, der skal arbejdes for,« siger han til DR.

/ritzau/