Skat advarer: Svindelmails i omløb

Danskere, der ikke har tjekket deres årsopgørelse endnu, skal være opmærksomme på ’svindelmails’, lyder det fra Skat.

I starten af april sender Skat mails ud til 1,4 millioner danskere. Men pas på. Svindlere beytter lejligheden til at stjæle dine penge. (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I starten af april sender Skat mails til de 1,4 millioner borgere, der endnu ikke har tjekket deres årsopgørelse på nettet. De pågældende borgere skal tjekke om tallene er korrekte, eller om de skal indberette et fradrag. Hvis man ikke har en gæld til det offentlige, får man pengene udbetalt den 11. april, skriver TV2.

Men vær opmærksom, lyder det fra Skat. Svindlere forsøger i samme omgang at franarre penge fra borgere.

»Når vi har store udsendelser, hvor vi sender mails ud til mange danskere, så oplever vi ret hyppigt, at nogen lægger sig i slipstrømmen og beder om konto-, betalings- eller personoplysninger. Det vil vi aldrig bede om i en e-mail. Vi sender kun adviserings- eller informationsmails ud,« siger kontorchef i Skat Jørgen Wissing Jensen til TV2.

På nuværende tidspunkt har Skat kendskab til en enkelt falsk mail, der er i omløb, men det forventes, at der kommer flere de kommende dage. Ifølge Jørgen Wissing Jensen bliver kvaliteten af de falske mails hele tiden bedre. Borgere skal være opmærksomme på, at de falske mail typisk er produceret i udlandet. Hvis det er tilfældet, eller hvis man er i tvivl, skal man ikke klikke på den, skriver TV2.

Hos Rådet for Digital Sikkerhed oplever man ligeledes, at de falske mails er af bedre og bedre kvalitet.

»Vi ser, at de kriminelle er meget opmærksomme på sådanne begivenheder, hvor folk forventer at modtage noget og har paraderne nede. Mange svindlere slog også til i forbindelse med Black Friday, hvor folk fik mails med tilbud, der var for gode til at være sande. Og svindlerne ved lige præcis, hvornår der for eksempel er penge tilbage i Skat. Det tyder næsten på, at svindlerne har en marketingsafdeling,« siger formand Rasmus Theede til TV2.

Borgere kan finde vejledning på Skats hjemmeside, hvor det fremgår, hvordan man kan spotte en falsk mail.