Morten Bødskov gør comeback som minister efter nødløgn

Socialdemokratiets Morten Bødskov overtager nøglerne til Skatteministeriet efter Venstres Karsten Lauritzen.

Morten Bødskov (S), der tidligere måtte gå af som justitsminister på grund af en såkaldt nødløgn, bliver ny skatteminister. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Morten Bødskov (S) gør comeback efter sag om den såkaldte nødløgn og bliver ny skatteminister.

Det fremgår af den ministerliste, som Statsministeriet torsdag morgen har offentliggjort.

Dermed overtager Bødskov posten efter Karsten Lauritzen fra Venstre.

Sagen om nødløgnen kostede Morten Bødskov jobbet som justitsminister, men nu får socialdemokraten en ny chance - dog i et andet ministerium.

Miseren handlede om, at Justitsministeriet havde konstrueret en forklaring - en såkaldt nødløgn - til Folketingets Retsudvalg om et aflyst besøg på Christiania i 2012.

Det var Enhedslisten, der væltede Bødskov som minister, da partiet var af den opfattelse, at han havde løjet om sagen.

Den 49-årige Bødskov er et af de garvede socialdemokratiske folketingsmedlemmer og har siddet i Folketinget siden 2001.

Formanden for Danmarks Skatteadvokater, Christian Bachmann, opfordrer til, at Bødskov kommer til at sidde på posten perioden ud og ikke bliver en "løs brik i det politiske spil".

»Det er at lege med ilden, og vi risikerer at svække Skat, retssikkerheden og stabiliteten, hvis vi atter oplever hyppige skift på skatteministerposten,« siger formanden i en pressemeddelelse.

»Skat er - trods genopretning og flere midler - fortsat i en skrøbelig forfatning efter mange års politisk svigt. Ikke mindst på grund af alt for mange udskiftninger på ministerposten. Det må vi aldrig vende tilbage til,« siger han.

Hele det nye ministerhold bliver præsenteret for dronningen torsdag klokken 11 på Amalienborg.

Her overtager Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, også posten som statsminister efter Lars Løkke Rasmussen (V).

/ritzau/