Minister vil skrotte fotovogne

Transportminister Hans Christian Schmidt vil have reduceret antallet af politiets fotovogne og erstatte dem med »stærekasser«.

Venstre vil have færre fotovogne og flere stærekasser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere på året købte politiet 75 nye fotovogne, men nu skal de fleste af dem sælges igen.

Det mener i hvert fald transportminister Hans Christian Schmidt (V), der vil erstatte størstedelen af fotovognene med stationære fartkameraer, såkaldte stærekasser.

»Der er nogle helt indlysende fordele ved stærekasser. Hele ideen er jo, at når man har stærekasser, behøver man ikke have bemandede fotovogne. Dermed kan man jo bruge politibetjente, der i dag sidder inde i fotovognene til andre opgaver,« siger transportministeren til DR Nyheder.

Hvor mange fotovogne, der skal fjernes fra vejene, vil Hans Christian Schmidt ikke lægge sig fast på endnu. Ministeren vil først have spørgsmålet undersøgt i et hurtigtarbejdende udvalg med repræsentanter fra Transportministeriet og Justitsministeriet. Udvalget skal ifølge ministeren allerede inden årets udgang barsle med anbefalinger til hvor mange af de mobile fartfælder, der skal afløses af de stationære stærekasser.

Trafiksikkerheden vil ikke blive forværret med færre fotovogne, mener ministeren, der peger på Sverige, hvor der står masser af stærekasser langs farlige vejstrækninger.

Mens Venstre var i opposition lød det gang på gang, at regeringens beslutning om en markant forøgelse af fotovogne var udtryk for, at den ville skabe rene pengemaskiner.

Ministeren vil ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, hvor meget en reduktion af fotovognene vil betyde i indtægtstab til staten, men det skal udvalget også belyse.

Det er blot et halvt år siden, at antallet af fotovogne blev forøget fra 25 til 100.

Farvel til over halvdelen af alle fotovogne

Posted by Berlingske on 14. august 2015