Politiet fangede 402 fartdjævle på en time

1.635 bilister fik bøder under en fartrazzia på Helsingørmotorvejen onsdag. Hele 402 blev blitzet i løbet af en enkelt time.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver kørt stærkt på Helsingørmotorvejen. Alt for stærkt, konstaterer Nordsjællands Politi, efter en fotovogn onsdag morgen kom på overarbejde mellem Sandbjerg og Vedbæk i retning mod København.

Fra klokken 09.27 og en time frem registrerede man 402 fartsyndere på motorvejen, skriver sn.dk.

Der er i øjeblikket vejarbejde på strækningen, og hastighedsgrænsen er derfor midlertidig sat ned til 50 kilometer i timen. Alle 402 bilister kørte 59 kilometer i timen eller mere, da de drønede forbi fotovognen.

»Det er fuldstændig sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende. Det her er danmarksrekord, og en kedelig en af slagsen,« siger politiassistent Kim Sørensen, der er tovholder for de nordsjællandske fotovogne, til Frederiksborg Amts Avis.

Efter fem timers målinger på stedet var i alt 1.635 biler blevet blitzet. To af bilisterne står til at miste kørekortet, 190 får betinget frakendelse og skal op til en ny køreprøve, mens yderligere 209 fartsyndere får klip i kørekortet.

15. april trådte nye bødetakster i kraft, så bøder for forseelser på strækninger med vejarbejde bliver fordoblet.

Her er den mildest mulige bødestraf således 2.000 kroner og rammer bilister, der - fraregnet tre kilometer i timen for usikkerhed - kører mellem 51 og 59 kilometer i timen på veje med vejarbejde, hvor fartgrænsen er 50.

Onsdagens indsats på Helsingørmotorvejen indbringer således mere end tre millioner kroner til statskassen.

»Det er fuldstændig sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende.«

Posted by Berlingske on 30. juli 2015