Minister overvejer bagatelgrænse for restskat

Skatteministeren vil se nærmere på, om der kan indføres en bagatelgrænse for restskat efter flere eksempler på, at borgere har fået enkelte øre tilbage i skat.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Der skal sættes en stopper for, at Skat sender borgere en check med tre øre i restskat, eller opkræver lignende beløb.

Det fastslår skatteminister Benny Engelbrecht (S), efter flere tusinde af sådanne tilfælde er hændt for private og virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

En løsning kan være at indføre en bagatelgrænse, men der kan også blive tale om andre løsninger, for eksempel at overføre en lille restskat til året efter. Skatteministeren står nemlig vagt om, at ingen skal betale for lidt eller for meget i skat.

»Jeg vil ikke lægge mig fast på en løsning her og nu. Men det siger sig selv, at det ikke giver mening at sende en check tilbage med få øre til en skatteborger. Tilsvarende kan det virke underligt, at vi sender et brev ud, hvor vi fortæller, at vi vil have få øre tilbage,« siger Benny Engelbrecht til Jyllands-Posten.

Skatteministeriet og Skat skal nu se nærmere på en løsning, og ministeren forventer, at analysearbejdet er færdig inden sommer.