Manden bag nazi-tegning af Løkke er blevet truet på livet

»Selv om det var på meget dårligt engelsk, kunne jeg forstå de klamme antydninger«.

Således bliver Danmarks statsminister portrætteret i stor britisk avis. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden bag den omdiskuterede satiretegning af Lars Løkke Rasmussen som nazist er blevet truet på livet som følge af tegningen, der forleden blev bragt i den britiske avis The Guardian.

Det fortæller tegneren Steve Bell til TV 2:

»Nogle reaktioner har været meget, meget kritiske, og der har også været en dødstrussel. Selv om det var på meget dårligt engelsk, kunne jeg forstå de klamme antydninger«.

Satiretegningen af den danske statsminister var affødt af den netop vedtagne smykkelov, der kan fratage flygtninge deres værdigenstande ved ankomsten til Danmark. Tegneren forklarer, at tegningen mere skal ses som udtryk for en skuffelse over Danmarks ageren end end anklage om nazisme.

Steve Bell er blevet overrasket over de mange reaktioner, som hans tegning har udløst, men han har ikke anmeldt dødstruslen til politiet.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti, har efterlyst en undskyldning for tegningen, som hun mener bør trækkes tilbage. Det gør dog ikke indtryk på satiretegningens ophavsmand:

»Jeg kommer ikke til at undskylde for det. Selvfølgelig er tegningen lavet for at chokere og provokere, som Muhammed-tegningen også var,« siger Steve Bell til TV 2.