Løkke vraget af Frit Forum som 1. maj-taler

Lars Løkke Rasmussen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum har strøget V-formand Lars Løkke Rasmussen fra talerlisten til sit 1. maj-møde, selv om Venstres statsministerkandidat havde takket ja til et visit.

Begrundelsen er, at Frit Forum også har inviteret den noget mindre kendte Venstre-mand Jakob Engel-Schmidt.

Da der var tale om en dobbelt-booking, traf Frit Forums formand Marcus Vesterager Lind den noget usædvanlige beslutning, at han foretrak at stå fast ved sin invitation til Jakob Engel-Schmidt.

Marcus Vesterager Lind afviser, at han er blevet presset af det socialdemokratiske partikontor til at fjerne Løkke fra talerlisten.

»Det var et scoop at få Løkke, men det er helt min egen beslutning. Jeg havde allerede sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, da Løkke også takkede ja til invitationen, og derfor måtte jeg skrive til ham, at talerlisten var fuld,« siger Marcus Vestager Lind.

Jakob Engel-Schmidt Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech.

Frit Forum i København har tradition for at invitere en borgerlig »revselsetaler« til sit årlige 1. maj-møde. Tidligere har Margrethe Vestager og Claus Hjort Frederiksen deltaget og givet et modspil til de socialdemokratiske talere.

I år var det planen, at Løkke skulle levere modspillet til Nick Hækkerup, Mette Reissmann og Morten Bødskov.

»Jeg vil gerne medgive, at det virker noget sjovt, når vi kunne have fået Løkke, men når vi allerede havde sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, synes vi, det havde været dårlig stil at sige til ham, at vi havde mulighed for at få hans formand, og derfor aflyser vi med ham,« siger Marcus Vesterager Lind.

Så I siger nej til at få et scoop, fordi I kan få en mindre kendt taler i stedet?

»Det synes jeg ikke, der er noget mystisk i, da jeg havde lovet pladsen til Jakob Engel-Schmidt, men jeg kan godt se, at det måske kunne være en idé at spørge ham, om han vil vige pladsen.«

Har partiet rådet jer til at sige nej til Løkke?

»Nej, det er mig, der har stået for at finde talerne, og det er mig, der har truffet den beslutning. Selv om vi synes, det var stort, at Løkke også kunne komme,« siger Frit Forum-formanden.

Jakob Engel-Schmidt er overrasket over, at Løkke er blevet vraget til fordel for ham.

»Jeg har aldrig været opmærksom på, at Løkke også er inviteret, og havde jeg vidst det, havde jeg naturligvis veget pladsen,« siger han.