Løkke: Værste trussel mod nordiske lande i tre årtier

De nordiske lande er vidne til det værste trusselsbillede siden den kolde krig, siger Løkke i Nordisk Råd.

De nordiske lande er vidne til det værste trusselsbillede siden den kolde krig, siger Løkke i Nordisk Råd. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksternt står de nordiske lande over for et mere truende Rusland. Internt kæmper man med ekstremisme og radikalisering, som både har ført til terrorangreb i Danmark og Sverige.

På Nordisk Råds 69. session i Helsinki fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag, at de nordiske lande må stå sammen mod truslerne:

»De nordiske lande er aktuelt vidne til det værste trusselsbillede siden den kolde krig. Det kalder på en fælles indsats og samarbejde. Vi havde en god drøftelse af vores tilgang hertil,« siger Lars Løkke Rasmussen.

På mødet i Helsinki har de nordiske statsministre i lyset af angrebet i New York tirsdag blandt andet diskuteret indsatsen over for radikalisering:

»Forebyggelse og bekæmpelse af ekstremisme og radikalisering skal fortsat stå højt på vores dagsorden. Det er særlig vigtigt, at de nordiske lande fortsat samarbejder om forebyggelse,« siger Lars Løkke Rasmussen.

I den forbindelse vil Danmark invitere de nordiske ministre på området til et møde i Danmark i februar. Her vil fokus være på netop forebyggelse for at undgå de angreb, som flere nordiske og europæiske lande har oplevet de senere år.

Efter planen skal de nordiske ministre i forbindelse med mødet i Danmark besøge Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

Centerets vigtigste opgave er at understøtte og styrke forebyggelsesindsatsen lokalt, så der kan sættes ind med en hurtig indsats over for personer eller grupper, der er i risiko for radikalisering.

/ritzau/