Løkke efter mistillidsvotum: Hellere valg end fyring af Eva Kjer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) håber at forhandle en »tillægs- og tillidsaftale« om landbrugspakken.

Lars Løkke Rasmussen under pressemøde i anledningen af de Konservatives udmelding om mistillid til til miljø- og fødevareminister Eva Kjær Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Selv om De Konservative støtter et mistillidsvotum fra rød blok til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), så har hun stadig fuld støtte fra sin statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

Han vil ikke kommentere, om hun må gå af, hvis der onsdag i næste uge er flertal mod hende.

- Man kan stille med alle de dagsordener, man vil. Det afgørende er, hvordan det så falder ud, siger Lars Løkke Rasmussen.

Når Folketinget torsdag har vedtaget en central del af regeringens landbrugspakke, forhandler statsministeren en tillægsaftale om bedre miljø med de blå partiledere.

I Statsministeriet møder han De Konservatives Søren Pape Poulsen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

- Formålet med tillægsaftalen er at imødekomme partiernes ønsker på natur-, miljø- og landbrugsområdet, men også at få et forløb, der forhåbentlig kan genetablere tillid med de partier, der står bag denne regering og regeringens ministre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår, at han har "fuld tillid til min minister".

- Det manglede bare. Hun har stået i spidsen for at gennemføre den politik, som ikke bare Venstre, men alle blå partier gik til valg på. Der er fremlagt alle relevante oplysninger til Folketinget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han kan ikke diktere, om andre partier har tillid til Eva Kjer Hansen. Det nemmeste for ham ville være at fyre hende eller udskrive folketingsvalg, påpeger han.

- Vi betræder i stedet den svære vej - nemlig at forhandle en tillægs- og tillidsaftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej, det gør det ikke. Det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum er at udskrive et folketingsvalg, siger statsministeren.

/ritzau/