Liberal Alliance klar til at fængsle hellige krigere

Der skal sættes hårdt mod hårdt mod de danskere, der tager til Irak eller Syrien for at gå i hellig krig, understreger partiformand Anders Samuelsen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en så alvorlig trussel mod Danmark og resten af verden som Islamisk Stat (IS) udgør, så må man også tage ekstraordinære midler i brug, mener Liberal Alliance.

»Når danske statsborgere frivilligt vælger at rejse til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, er vi nødt til at slå hårdt ned,« siger partiformand Anders Samuelsen (LA).

Og værktøjet til det kan være Venstres forslag om fængselsstraf på op til seks år for danskere, der rejser til Syrien og Nordirak uden en god grund.

»Disse mennesker hører på ingen måde hjemme i Danmark, og i Liberal Alliance er vi derfor åbne over for forslaget om at fængsle de personer, der uden legitim grund rejser til Syrien og andre lande for at gå i hellig krig,« siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Men ligesom Socialdemokraterne mener Liberal Alliance ikke, at straf skal være det eneste værktøj i kampen mod de selvudnævnte hellige krigere.

»Vi skal bekæmpe rekrutteringen af Syrien-krigere ved at rette fokus mod fødekæden omkring den hårde kerne og sende meget klare signaler mod de steder, hvor rekrutteringen af unge muslimer foregår,« siger Anders Samuelsen.