LA om Støjberg-opfordring: Ikke tilhænger af stikkersamfund

Liberal Alliance frygter splittelse, hvis danskere går og holder særligt øje med illegale indvandrere.

I dag er der åbningsdebat i Folketinget, som ofte varer til aftentimerne. Her skal politikerne debattere om blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale fra tirsdagens åbning af Folketinget. Laura Lindahl (LA). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne bør anmelde mistænkelige personer til myndighederne, fordi der kan være tale om illegale indvandrere.

Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på baggrund af, at der ifølge TV2 er en stigning i antallet af personer, der er sigtet for at opholde sig illegalt i Danmark.

Ser man eksempelvis mange personer gå rundt i baglokalet i pizzeriaer, hvor der ikke tales dansk, så skal man være på vagt, mener hun.

Men spørger man Liberal Alliance, er det ikke den rigtige vej at gå. Det siger udlændingeordfører Laura Lindahl (LA).

- Jeg er ikke tilhænger af et stikkersamfund, hvad enten det er udlændinge eller danskere, siger ordføreren til Politiken.

- Det er en myndighedsopgave, og det er altså myndighederne, der skal vurdere, om der er noget ulovligt. Selvfølgelig skal man ikke bare gå med bind for øjnene i det her samfund, men man skal heller ikke mistænkeliggøre alle, siger hun.

Laura Lindahl uddyber, at hun er enig i, at man skal kontakte politiet, hvis man vurderer, at der foregår noget ulovligt. Men man skal ikke være særligt på stikkerne, mener hun.

- Jeg frygter lidt den splittelse i, at man går og holder øje. At man som minoritet kan føle, at går alle nu og holder særligt øje med mig? Hvis man ikke er god til at tale dansk, hvad så? siger hun.