Konservativ profil deler Khaders sygeerklæring efter beskyldninger: »Det har været trist at høre på«

Den konservative Rasmus Jarlov blev så træt af at høre beskyldninger om, at Naser Khader skulle have sygemeldt sig for at undgå kritiske spørgsmål, at han nu har delt Khaders lægeerklæring. Den viser, at han er syg.

»Dem, der kender ham, ved, at han ikke kunne drømme om at lægge sig syg uden at være det,« skriver Rasmus Jarlov om sin sygemeldte konservative partifælle, Naser Khader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

»Der bekræftes hermed, at ovenstående patient er tilknyttet min klinik, og at hans fravær fra arbejdet skyldes sygdom.«

Sådan står der i en erklæring fra Naser Khaders læge, som partifællen Rasmus Jarlov har delt på sin Facebook-profil.

»Det er ret specielt, at jeg offentliggør en kollegas lægeerklæring. Lægeerklæringer er noget dybt personligt, som man normalt ikke offentliggør. Men det har de sidste to dage føjet gennem luften med beskyldninger om, at Naser har meldt sig syg af bekvemmelighedsårsager for at undgå kritiske spørgsmål,« skriver Rasmus Jarlov.

Naser Khader meddelte til De Konservatives folketingsgruppe mandag, at han sygemelder sig med stress.

Sygemeldingen kom i kølvandet på Berlingskes artikel søndag, hvor otte kendte og ukendte debattører stod frem med oplevelser om trusler eller et hårdt modtryk fra politikeren, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Naser Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller har truet med at gå til deres chefer.

Naser Khader har ikke ønsket at kommentere historien, og derfor har mange spekuleret i, om han har sygemeldt sig for at undgå kritiske spørgsmål om sagen.

Og nu har Rasmus Jarlov altså fået nok:

»Det har været trist at høre på, når man ved, at det ikke passer. Uden at være i Nasers sko, tror jeg ikke, det er det, man har brug for oveni en stressmelding,« skriver han.

»Der vil sikkert fortsat være stor debat, om hans sag. Det er fair nok. Men det er ikke fair og ikke ordentligt at blive ved med at antyde, at hans sygemelding er falsk. Dem, der kender ham, ved, at han ikke kunne drømme om at lægge sig syg uden at være det. Når han endelig gør, er det, fordi det er absolut nødvendigt.«

Det er ret specielt, at jeg offentliggør en kollegas lægeerklæring. Lægeerklæringer er noget dybt personligt, som man...

Slået op af Rasmus JarlovTirsdag den 13. april 2021

I lægeerklæringen er det beskrevet, at Naser Khader havde symptomer fredag nat, der gjorde hans pårørende så bekymrede, at de kontaktede Region Hovedstadens akuttelefon. Behandlingen blev indledt lørdag morgen.

Lægen skriver videre, at der ofte er behov for 10 til 12 ugers sygemelding ved »denne type af tilstande«. Foreløbig har lægen og Naser Khader dog aftalt, at sygemeldingen varer fire uger.