Khaders kredsformand er enig med Pape: Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for

Den konservative Naser Khaders kredsformand erklærer sig enig med partiets formand, Søren Pape Poulsen, der har taget afstand fra Khaders trusler mod politiske modstandere.

De Konservatives rets- og værdiordfører, Naser Khader, har i årevis truet personer med at gå til deres arbejdsgiver, såfremt de har udtalt sig kritisk om ham. I flere tilfælde har han gjort alvor af truslen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Keld Holm, der er De Konservatives kredsformand i Sjællands Storkreds, hvor Naser Khader er opstillet, tager nu afstand fra politikerens intimidering af kritikere.

»Jeg er helt på linje med formanden. De ting, Pape har sagt om Khaders beskeder, er jeg enig i. Derudover ønsker jeg ikke at kommentere sagen,« siger Keld Holm.

Søren Pape Poulsen har ikke ønsket at stille op til interview om sagen. Mandag udsendte han i stedet en meddelelse på Twitter, hvori han skarpt tager afstand fra Naser Khaders handlinger, som han mener, at der kun kan være »en holdning til«.

»Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for. Og arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selvom vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der. Det har jeg været i dialog med Naser om. Og vi er helt enige om, at det ikke skal gentage sig,« skrev partiformanden.

Derudover kommenterede Søren Pape Poulsen Naser Khaders stresssygemelding. Partiformanden skrev, at Naser Khader i mange år har været truet på livet og mandsopdækket af sikkerhedsvagter i alle døgnets timer, hvilket har lagt et pres på politikeren.

Naser Khaders sygemelding kom i kølvandet på Berlingskes artikel søndag, hvor otte kendte som ukendte debattører stod frem med oplevelser om trusler eller et hårdt modtryk fra politikeren, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Naser Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer.

Eksperter var over for Berlingske målløse, da de læste eksemplerne, og kaldte truslerne for »dybt bekymrende, ubegribeligt og et demokratisk problem«.