Naser Khader sygemelder sig med stress

Den konservative Naser Khader bliver sygemeldt med stress. Det sker, efter at Berlingske søndag kunne fortælle om folketingspolitikerens pres på kendte såvel som ukendte kritikere.

Det Konservative Folkepartis Naser Khader under møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Naser Khader har netop meddelt den konservative folketingsgruppe, at han sygemelder sig. Det oplyser partiets pressechef i en sms til Berlingske.

Årsagen er stress, skriver pressechefen. Gruppeformand Mai Mercado meddeler videre, at Naser Khaders suppleant vil blive indkaldt.

Pressechefen skriver til Berlingske, at partiet ikke har yderligere kommentarer. Berlingske forsøger at indhente en uddybning.

Naser Khaders sygemelding kommer i kølvandet på Berlingskes artikel søndag, hvor otte kendte og ukendte debattører stod frem med oplevelser om trusler eller et hårdt modtryk fra politikeren, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Naser Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller har truet med at gå til deres chefer.

Eksperter var over for Berlingske målløse, da de læste eksemplerne, og kaldte truslerne for »dybt bekymrende, ubegribeligt og et demokratisk problem«.

Selv har Khader afvist at kommentere, men skrev søndag på Facebook et opslag om kristendommen.

I den forbindelse efterspurgte en stribe følgere hans kommentar til historien i Berlingske. Til dette svarede Khader i opslagets kommentarspor:

»OBS! Alle kommentarer om andre emner end opslaget, bliver slettet og brugeren udelukket«

De Konservative har tidligere kaldt Socialdemokratiets politiske pres på eksperter for »uværdigt« og »metoder, som ikke hører til i et dansk demokrati«, men partiet har altså indtil videre afvist at kommentere Naser Khaders trusler.