Klaus Bondam køber ny borgmesterbil

Den radikale teknik- og miljøborgmester i København kan ikke skaffe biobrændsel til sin miljøvenlige Saab, så nu må skatteyderne punge ud til en ny Toyota.

Klaus Bondam kunne ikke skaffe biobrændsel til sin Saab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Klaus Bondam, radikal teknik- og miljøborgmester i København, skal have ny borgmesterbil.

Godt nok er det kun lidt over et år siden, at borgmesteren stolt præsenterede en ny, funklende Saab 9-5 Sport Sedan Bio Power, der udmærkede sig at kunne køre på biobrændsel baseret på raps.

Der har dog vist et mindre problem med Bondams moderne Saab – eller rettere med brændstoffet til bilen. Det kan nemlig slet ikke lade sig gøre at købe biobrændsel til biler i Danmark, så nu tager borgmesteren konsekvensen af, at han det seneste år har forurenet byen til med udstødningsgasser – han sælger sin simpelthen sin borgmester-Saab og køber en i stedet en Toyota Prius hybrid, der både kan køre på benzin og el.

Københavnerne betaler 463.446 kr. inkl. ekstraudstyr for Klaus Bondams nye Toyota, men til gengæld kan skatteyderne glæde over, at Bondam hiver 355.000 kr. tilbage til kommunekassen fra salget af Saaben, der altså i Danmark kun kan køre på benzin.