Jeppe Kofod undersøges i boligsag

Københavns Kommune vil undersøge, om folketingsmedlem Jeppe Kofod reelt bor i hovedstaden eller på Bornholm.

Jeppe Kofod mener, han overholder alle regler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Kommune beder nu om en redegørelse fra Socialdemokraternes udenrigsordfører, Jeppe Kofod.

Kommunen vil undersøge, om politikeren har opgivet en forkert folkeregisteradresse og dermed uretmæssigt hæver titusinder af kroner i skattefrie tillæg. Det skriver B.T. mandag.

Jeppe Kofod bor på ugens hverdage i en andelslejlighed på Vesterbro sammen med sin kæreste og deres datter på otte måneder.

Men mens både datter og kæreste er tilmeldt folkeregistret i København, er han selv tilmeldt folkeregistret på en adresse i Allinge på Bornholm. Her bor han ifølge egne oplysninger i weekenderne.

Op til 100.000 kr. i tillæg

Dermed har han ret til en årlig skattefri check fra Folketinget på op til 100.203 kroner for dobbelt husførelse - et skattefrit tillæg, der gives til medlemmer af Folketinget med familie uden for Sjælland, som er nødt til at have to boliger.

Men hvis Jeppe Kofod reelt bor i København med kæreste og barn, har han ikke ret til det store tilskud, og Københavns Kommune vil nu henvende sig til Kofod for at få oplyst, hvorvidt han reelt bor på Bornholm eller i København.

- Vi skriver til den pågældende og beder om en forklaring, siger kontorchef Per Stevnsborg fra Københavns Kommunes folkeregister til B.T.

Han understreger, at man skal have folkeregisteradresse, der hvor man sover om natten og har sit indbo.

- Og har man børn og familie eller overnatter de fleste nætter i København, så vil vi normalt sige, at man bor her, siger Per Stevnsborg.

Kofod: Jeg følger reglerne

Jeppe Kofod bekræfter, at han bruger ordningen, men vil ikke sige, hvor mange penge han får udbetalt. I en mail til B.T. oplyser han, at han ikke mener, han bryder nogle regler.

- Jeg følger reglerne til punkt og prikke, skriver Jeppe Kofod, der oplyser, at han overvejer at flytte sin adresse til København.

Han har efter avisens henvendelse udarbejdet en redegørelse om sagen til partiets gruppeformand, Mogens Jensen.

/ritzau/