Fogh: Rønn har sagt, hvad der skal siges

Statsministeren tvivler ikke på Rønn. Hun står bag et forbud mod tørklæder - ellers er hun ikke en del af regeringen, fortalte Fogh på et improviseret pressemøde til eftermiddag.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens pressen endnu en dag løber rundt efter integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), så vil statsminister Fogh ikke hive hende ud af kontoret for at komme med et klart svar på, om hun er tilhænger eller ej af regeringens tørklædeforbud.

Rønn har faktisk sagt, hvad der skulle siges, mener Fogh, der i dag holdt et kort improviseret pressemøde foran Diamanten i København.

”Jeg er bare nødt til at sige, at der er ikke så meget at komme efter, hvis jeg må bruge det udtryk. Det er sådan, at medlemmer af regeringen pr definition bakker op om de beslutninger, der er truffet i regeringen, og så er der i og for sig ikke så meget mere at tilføje fra Birthe Rønn Hornbechs side. Det er vel det, hun på sin lidt specielle facon har forsøgt at give udtryk for,” siger Fogh.

Har du ikke opfordret hende til at sige noget?

”Nej, der er ingen, der har behov for, at hun går ud og siger, at hun siger det, som er en selvfølge. Når man er medlem af regeringen, så bakker man op om regeringens beslutning. Det er såre enkelt,” siger Fogh.

Rønn har ellers skrevet, at en beslutning om forbud mod tørklæder er en diktaturstat værdig. Og efter regeringen traf sin beslutning, har Rønn holdt mund. Også selv om området er en del af hendes, idet hun er integrationsminister. Men Fogh føler sig altså overbevist om, at hun bakker op.

Derimod gider han ikke høre på hendes såkaldte sorte bøger over ”frække journalister”.

”Ministre kan ikke og bør ikke føre sorte bøger over journalister. Selvfølgelig er der ingen ministre, der sortlister,” siger Fogh, der dog kun griner af, at hun skulle have forsøgt at fotografere journalisterne til sin bog:

”Jeg har kun kendskab til episoden fra pressen og derfra kan jeg forstå, at hun vendte kameraet mod sig selv,” siger Fogh, og det var da også tilfældet.

Hvad med et lille pressemøde, så man én gang for alle kunne få et svar fra Rønn?

”Pressemøde med hvem?”

Rønn?

”Jamen, I møder hende jo hele tiden, det har jeg da set i aviserne.”