EL vil have redegørelse om frås med skattekroner i KL

KL var bekendt med, at en ansat brugte penge på ferier og dyre kuglepenne. Det kræver en forklaring, siger EL.

Enhedslisten kræver nu en redegørelse fra indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Enhedslisten kræver en redegørelse fra indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), efter at en tidligere ansat i Kommunernes Landsforening, KL, har haft et massivt overbrug for KL's penge.

»Hvordan kan et sådant massivt misbrug af skatteydernes penge overhovedet finde sted. Det bør ministeren og Folketinget have helt på det rene,« siger Finn Sørensen, som er kommunalordfører for Enhedslisten.

Det er TV2, som har afdækket, hvordan en tidligere højtstående medarbejder i foreningen blandt andet har købt Mont Blanc-kuglepenne for 90.000 kroner og lejet tre sommerhuse på Bornholm for 30.000 kroner.

Der har også været udgifter til skattefri kørselsgodtgørelse for 257.000 og hotelophold rundt omkring i Europa for 51.000.

Ifølge TV2's oplysninger blev direktionen i KL bekendt med den højtstående medarbejders misbrug allerede i en sag fra 2013.

»Det her tyder jo på, at der er en rådden kultur i KL. Hvis en menig medarbejder havde gjort noget, der lignede, så var vedkommende blevet bortvist på stedet,« siger Finn Sørensen.

»Men nu er det en højtlønnet chef hos Kommunernes Landsforening, og så er situationen en helt anden. Det er ærlig talt usmageligt.«

/ritzau/