EL kræver forklaring fra Hjort om prisen for udflytning

Finansministeren skal i samråd svare på, om 400 millioner kroner er nok til udflytning af statsjob.

Finansministeren er træt af kommune-jammer Kommunal
PLUS-historie. Alle er pressede af flygtningesituationen, siger finansministeren og håner på konference i Aalborg kommunernes klagesang om, at pengene ikke slår til. (se Ritzau historie 141630) KL , Kommunernes Landsforening, startede torsdag deres 2-dages Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Ved åbningen blev der holdt en debat mellem KL's formand Martin Damm og finansminister Claus Hjort Frederiksen. Her finansministeren på talerstolen Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er fredag eftermiddag i samråd i Udvalget for Landdistrikter og Øer i Folketinget.

Det er Enhedslisten, som har indkaldt ministeren til at svare på spørgsmål om udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser.

Regeringen har sat 400 millioner kroner af til udflytningen i 2016, men der er sat spørgsmålstegn ved, om det er nok.

Henning Hyllested, der er Enhedslistens landdistriktsordfører, tvivler på, om beløbet er nok, og han forventer svar fra Claus Hjort Frederiksen.

»Finansministeren har siden 7. januar haft kendskab til ministeriernes vurdering af udgifterne ved at udflytte arbejdspladser. Det er helt uacceptabelt, at Claus Hjort Frederiksen ikke allerede har lagt tallene frem. Jeg forventer, tallene kommer på bordet på samrådet, da ministeren jo ikke kan forholde Folketinget oplysningerne,« siger Hyllested.

»I Enhedslisten er vi bekymrede for medlemmerne af de faglige organisationer, som rammes af udflytningerne. Vi frygter, at hvis udflytningen er underfinansieret, bliver det styrelser og råd, der selv skal finde pengene på deres i forvejen stramme budgetter med fyringer og nedskæringer til følge,« siger han.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har over for Ritzau tidligere på ugen udtalt, at regningen for flytningen fra København til andre byer i landet kan blive højere end forventet. Han ville dog ikke give noget tal.

»Jeg mangler stadig det overblik, vi får med implementeringsplanerne. Og der skal jo både regnes på udgifter og indtægter - for vi kan jo eksempelvis få frigjorte lejemål her i København. Men vi har sagt, at vi arbejder med 400 millioner kroner i 2016, og så må vi se på, om der er yderligere behov i 2017 og frem,« sagde Troels Lund Poulsen.

Samrådet med Claus Hjort Frederiksen begynder klokken 14.30.

/ritzau/