Første dag for de udflyttede: »Der er lidt pionerånd lige nu«

De første statslige arbejdspladser flytter i dag til Ribe, og stemningen er god blandt de 30 nye medarbejdere i den nye Færdselsstyrelse. Det fortæller vicedirektør i Trafik- og Byggestyrelsen, Martin Lindgreen.

I dag åbner Færdselsstyrelsen sin afdeling i Ribe, og dermed lyder startskuddet for udflytningen af de i alt 3.900 statslige arbejdspladser, som regeringen annoncerede i efteråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været fællesmorgenmad, den nye direktør har budt velkommen og passwords med mere er ved at blive taget i brug for første gang.

I dag åbner Færdselsstyrelsen sin afdeling i Ribe, og dermed lyder startskuddet for udflytningen af de i alt 3.900 statslige arbejdspladser, som regeringen annoncerede i efteråret.

Færdselsstyrelsen lægger ud med at flytte 40 ud af 70 stillinger fra København til det sønderjyske, og da kun ti medarbejdere har sagt ja til at følge med, er mange nye medarbejdere blevet ansat. Og det er gået ”over al forventning”, fortæller vicedirektør i Trafik- og Byggestyrelsen, Martin Lindgreen.

»Vi har haft ret mange ansøgere: 89 ansøgere til 15 juriststillinger og 338 ansøgninger til 15 administrative stillinger, og vi har ansat de her 30 mand, som generelt er rigtig dygtige og velkvalificerede,« siger han.

Martin Lindgreen har haft ansvar for at ansætte de nye medarbejdere, og mandag morgen har han taget toget til Ribe for at være med til deres første arbejdsdag, som også markeres af besøg fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

»Nu er folk ved at få sat computere op og få styr på alt det praktiske. Og så har vi formel åbning klokken 13. Der er lidt pionerånd lige nu. Der er ikke mange, der kender hinanden på forhånd, så det er lidt ligesom første dag i skolen,« siger Martin Lindgreen.

De nye medarbejdere lægger ud med et 14 dages introprogram, hvor de 30 erfarne medarbejdere fra København blandt andet skal lære fra sig. Det kommer både til at foregå over telefonen, men også ved at medarbejdere fra København besøger styrelsens nye hovedsæde i Ribe.

De ti medarbejdere, der har valgt at flytte med til Ribe, arbejder nemlig med tilsyn af bilhandlere. De kører rundt i landet og møder kun ind fysisk på styrelsens adresse en til to gange om måneden, forklarer Martin Lindgreen.

»Der skal være noget sidemandsoplæring, og de nye skal ind i arbejdsopgaverne. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at vi så hurtigt som muligt kommer op på fuld damp,« siger han.

Færdselsstyrelsen beskæftiger sig blandt andet med tilsyn på færdsels- og bilområdet, administration af færdselslovens regler og udarbejdelse af vejledninger og bekendtgørelser.

Ud over 30 nye medarbejdere er der blevet ansat en ny direktør i styrelsen, Stefan Søsted. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg, og han har aldrig tidligere beskæftiget sig med transportområdet, skriver netavisen Altinget.

Den manglende erfaring med fagområdet bekymrer ham dog ikke.

»Jeg ved, hvordan jeg skal tilegne mig den faglige viden, og hvordan jeg skal navigere i det samt sætte de rigtige mennesker sammen,« siger han til Altinget.

Han understreger desuden, at han står på mål for, at den nye styrelse opretholder det vidensniveau, der er nødvendigt for at udføre den nye styrelses opgaver.