Flytning af statsansatte kan tømme millionpulje

Udflytningen af 3900 statsjob kan udhule regeringens afsatte pulje på 400 millioner kroner.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Regeringen kan ende med at hoste op med 189.200 kroner i flyttegodtgørelser til en enkelt medarbejder, der må sælge sin ejerbolig og tage familien fra hovedstadsområdet til en anden del af Danmark.
Læs mere
Fold sammen

København: 189.200 kroner. Så meget kan regeringen ende med at hoste op med i flyttegodtgørelser til en enkelt medarbejder, der må sælge sin ejerbolig og tage familien fra hovedstadsområdet til en anden del af Danmark som i led i udflytningen af statsjob.

Det viser et notat fra Erhvervs- og Vækstministeriet, som Ingeniørforeningen, IDA, har fået fat i. Notat kommer, forud for at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fredag er i samråd om netop udflytningen af statslige arbejdspladser.

Regeringen har afsat 400 millioner kroner til flytteprojektet, der omfatter 3900 statslige arbejdspladser. Det betyder, at hvis 2114 familier flytter med en statsansat ægtefælle, så er flyttepuljen opbrugt. Puljen skal også dække udgifter til bygninger, inventar og it.

Enlige i lejeboliger skal have en langt lavere ydelse på 48.600, men Thomas Damkjær Petersen, der er formand for IDA, tror ikke, at regnestykket kommer til at gå op.

- Tager man et gennemsnit af de forskellige udgifter til flyttegodtgørelser, løber det op i 450 millioner kroner. Det giver allerede et underskud, og puljen skal jo også dække arbejdspladsens udgifter til nye bygninger, inventar og it-udstyr, så det efterlader en del spørgsmål, siger Thomas Damkjær Petersen.

/ritzau/