»Eklatant fejl«: K-toppen glemte 18,5 millioner valgkroner i partiregnskab

Formand for Transparency International kalder De Konservatives regnskab for en eklatant fejl.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De Konservative har skjult valgudgifter for 18,5 millioner kroner i partiets regnskab for 2015, skriver Ekstra Bladet.

Regnskabet blev fremlagt for medlemmer og offentlighed på landsrådet i september.

Men ifølge formand for Transparency International Knut Gotfredsen, der har arbejdet som statsautoriseret revisor i 25 år, bør det kaldes tilbage.

Det er sket ved, at 18,5 millioner kroner i regnskabet er bogført som "henlæggelser". Samtidig fremgår det, at partiet kun brugte knap fire millioner kroner på "valg og afstemninger".

En note afslører dog, at De Konservative brugte 22,5 millioner kroner på valg. Noten er føjet til efterfølgende, skriver Ekstra Bladet.

Partiets forretningsudvalg har underskrevet papirerne. Regnskabet er siden blevet godkendt af hovedbestyrelsen, men det undrer Knut Gotfredsen.

- Det er ikke i orden, at den største regnskabspost - valg og afstemninger - er opgjort og præsenteret helt forkert. De oplysninger, som er anført på en ekstra side, gør jo ikke selve regnskabet rigtigt, siger han til Ekstra Bladet.

I regnskabets note lyder det, at partiet er blevet gjort opmærksom på den forkerte bogføring efter offentliggørelsen. Ifølge Ekstra Bladets kilder var partitoppen dog advaret på forhånd.

Knut Gotfredsen mener, at regnskabet bør kaldes tilbage.

- Det er så eklatant og stor en fejl, at alle må have sovet i timen. Alt afhængig af reglerne i partiets vedtægter bør man indkalde til nyt ekstraordinært landsmøde, hvor man godkender det korrigerede regnskab for 2015, siger han.

/ritzau/