K-profil knuser Vermunds folketingsdrømme i denne omgang

De Konservatives Mette Abildgaard oplyser, at hun ikke er i spil til en ministerpost i en ny regering.

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, oplyser, at hun ikke bliver minister, såfremt at Venstre, Liberal Alliance og De Konservative bliver enige om en ny regering. Scanpix/Ida Guldbæk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De Konservative vil ikke risikere, at et af partiets folketingsmandater går til Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Derfor oplyser De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, at hun ikke bliver minister, såfremt Venstre, Liberal Alliance og De Konservative bliver enige om en ny regering.

Da Pernille Vermund er 1. suppleant for Mette Abildgaard, vil mandatet ryge i hænderne på Nye Borgerliges partistifter.

- Min suppleant har jo som bekendt forladt Det Konservative Folkeparti og har stiftet sit eget parti.

- Vi vil aldrig overhovedet risikere fra konservativ side at forære et af vores seks værdifulde mandater til et andet parti, og det ville med meget stor sandsynlighed ske, hvis jeg skulle være minister, skriver Mette Abildgaard på Facebook.

Mette Abildgaard understreger, at beslutningen ikke har noget at gøre med Pernille Vermund.

Abildgaard skriver, at kritikken går på valgloven og ikke Pernille Vermund.

Selv om det ikke bliver til en ministerpost i denne omgang for Mette Abildgaard, er hun optimistisk for sin egen politiske karriere.

- Og for pokker, mand! Jeg er kun 28 år og har bare siddet i Folketinget i halvandet år. Jeg elsker min hverdag som politisk ordfører, og jeg har stadig meget at lære.

- Men jeg er da super stolt over overhovedet at blive nævnt som et potentielt ministeremne, det må jeg indrømme, skriver hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, og De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, forhandler fredag om en trekløverregering.

Modsat flere af de tidligere møder er der denne gang ingen bagkant.

Pernille Vermund kalder det en "fuldstændig hypotetisk situation".

- Jeg vil ikke stå i vejen for Mette som minister, hvis det var det. Men så har vi to krav. Der skal indføres et øjeblikkeligt asylstop, og så skal Danmark udtræde af Statsløsekonventionen.

Pernille Vermund siger desuden, at hun ikke er blevet kontaktet af De Konservative.

/ritzau/