DF om aftale: Nu går satspuljemidler til repatriering

For første gang afsætter et bredt flertal på Christiansborg satspuljemidler til repatriering, siger DF.

Arkivfoto: På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds.

De 15 millioner kroner fra satspuljemidlerne er nemlig afsat til repatriering af flygtninge, og det er ifølge Martin Henriksen første gang, det sker:

»Vi har forhandlet om de penge, der er til rådighed på udlændingeministerens område. Regeringen havde lagt op til, at pengene skulle bruges på en beskæftigelsesindsats for flygtninge.«

»Men for første gang har vi fået med, at en del af pengene skal gå til repatriering. Vi mener nemlig, at man skal bruge penge på at få flygtninge hjem igen,« siger Martin Henriksen.

Det er dog fortsat indsatsen for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, der fylder mest med knap 80 millioner kroner over fire år.

»Vi synes, det er en uskik at bruge satspuljemidler på udlændingeområdet, men det ønsker de andre partier. Derfor synes vi, at der skal fokuses på at overtale flygtninge til at vende hjem,« siger Martin Henriksen.

Det er kommunerne, der står for repatrieringsindsatsen. Den har det svært, fordi det er få personer, der tager mod tilbuddet om at få penge med, hvis man frivilligt vender tilbage til oprindelseslandet.

»Der er ikke så mange, der tager imod tilbuddet i dag. Hvordan det konkret skal gøres, skal partierne mødes om igen. Men pengene er afsat, så der vil komme en forstærket indsats,« siger Martin Henriksen.

/ritzau/