Danskerne siger nej til kampfly for milliarder

Kun 30,8 procent af danskerne bakker op om at bruge tocifret milliardbeløb på kampfly, viser meningsmåling.

Mere end halvdelen af danskerne synes, at det er en dårlig idé at bruge et to-cifret milliardbeløb på kampfly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort før regeringen kommer med sin anbefaling til, hvilket kampfly Danmark i fremtiden skal råde over, er der tegn på manglende opbakning i befolkningen, skriver Jyllands-Posten.

Et flertal af danskerne - 53,3 pct. - mener, at det er en dårlig idé at investere et tocifret milliardbeløb i en ny flåde af kampfly, viser en meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten.

Blot 30,8 pct. svarer, at det er en god idé. 15,9 pct. af de adspurgte svarer "ved ikke".

Forsvarsminister Peter Christensens melding til de kritiske danskere er, at det hverken er muligt at beskytte det danske territorium eller yde vort bidrag til Nato på ordentlig vis, hvis ikke der bliver købt nye kampfly.

- Tiderne efter Murens fald, hvor vi alle sammen var sikre på, at der ikke var nogen umiddelbar trussel mod Nato-landene, har forandret sig. Derfor skal Danmark ligesom alle andre Nato-lande også bidrage til at forsvare sig selv og hinanden, siger forsvarsministeren til Jyllands-Posten.

Særligt blandt kvinderne er der manglende opbakning til at bruge et tocifret milliardbeløb på nye kampfly. Færre end 2 af 10 kvinder finder investeringen berettiget.

/ritzau/