Danske virksomheder er tavse om Støjbergs facebook-opslag

Flere virksomheder vil ikke kommentere Inger Støjbergs facebook-opslag om muhammed-tegningerne.

Danske virksomheder ønsker ikke at kommentere på integrationsminister Inger Støjbergs (V) udtalelser om at danskere »bør være stolte af muhammedtegningerne«. Dansk eksport til muslimske lande faldt en overgang med 11 % som følge af boytkot af danske varer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) delte tirsdag et billede på Facebook, hvor hun viser, at Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen er baggrundsskærm på hendes iPad.

I løbet af tirsdag nåede opslaget til udlandet, hvor både amerikanske, russiske og britiske medier omtaler ministerens facebook-opslag.

De 12 muhammed-tegninger udløste i 2005 en omfattende diplomatisk og handelsmæssig krise mellem Danmark og flere lande i Mellemøsten, som ramte flere danske virksomheder.

Dagen efter at ministeren har delt opslaget, ønsker flere virksomheder og erhvervsorganisationer dog ikke at kommentere ministerens facebookopslag.

Således har mejeriproducenten Arla Foods, cementkoncernen FLSchmidt samt erhvervsorganisationerne Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug og Fødevarer ingen kommentarer til opslaget.

Under Muhammed-krisen blev danske virksomheder blandt andet ramt, da danske produkter blev boykottet i mange mellemøstlige lande, danske flag blev brændt af og danske ambassader stormet.

Tal fra Danmarks Statistik viste i 2007, at Danmarks eksport til de muslimske lande faldt 11,2 procent som følge af Muhammed-krisen.

Det var Skovgaards Museums beslutning om ikke at vise de omstridte Muhammed-tegninger i en udstilling om blasfemi, der tirsdag morgen fik Inger Støjberg til tasterne.

I opslaget bemærkede hun, at vi skal være stolte af Muhammed-tegningerne.

Men det er hendes chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), ikke:

- Jeg er ikke stolt af nogen tegning, sagde statsministeren tirsdag.

- Jeg har ikke selv Muhammed-tegninger på min telefon, men jeg er glad for, at vi lever i et land, hvor man gerne må have det.

/ritzau/