Bondo efter nyt sammenbrud: Jeg er rystet

Formanden for Danmarks Lærerforening har svært ved at få øje på viljen til reelle forhandlinger.

Foto: Torkil Adsersen

Mandag eftermiddag er forhandlingerne på skoleområdet mellem Lærernes Centralorganisation (LC) og Moderniseringsstyrelsen endegyldigt brudt sammen.

Formand for LC, Anders Bondo Christensen, der også har forhandlet på vegne af de kommunalt ansatte lærere, føler ikke, han er blevet mødt med en reel vilje til at forhandle en aftale på plads.

Efter parterne forlod Forligsinstitutionen kaldte Bondo hele forløbet »absurd«, ligesom han forklarede, at han aldrig havde oplevet noget lignede.

I en pressemeddelelse fra Danmark Lærerforening, hvor Anders Bondo Christensen også er formand, uddyber han sin kritik af forløbet:

»Jeg er rystet over den manglende forhandlingsvilje fra Finansministeriets side. Vi har ligesom på det kommunale område tilbudt en model, hvor den enkelte skoleleder kan fordele forberedelsestiden ud fra en fast pulje på skolen. Herudover har vi bare bedt om at få samme regler og bestemmelser som medarbejdere på det øvrige statslige arbejdsmarked. Det er præcist, hvad arbejdsgiverne har efterspurgt,« forklarer Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne på skoleområdet mellem LC og henholdsvis Kommunernes Landsforening og Danske Regioner brød sammen sent fredag aften.

Ifølge Bondo nægter Finansministeriet at give de statsansatte lærere de samme hvilkår som andre tjenestemænd.

»Cirka 80 procent af medarbejderne i staten arbejder på vilkår som i tjenestemændenes arbejdstidsaftale. Det er mig ubegribeligt, hvorfor finansministeren ikke mener, at lærerne må få samme sikringer som øvrige offentlige ansatte,« siger Anders Bondo Christensen.

Fra og med tirsdag 2. april træder lockouten af lærerne i kraft.