Blå blok vil lade skovene gro

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance foreslår, at 20 procent af de danske skove skal være urørte naturskove. Eksperter kalder forslaget for »fremragende« og »et stort fremskridt«.

Læs mere
Fold sammen

Lad skovene gro.

Det er grundtanken i et nyt forslag fra Folketingets blå fløj, som vil lade 20 procent af de danske statsskove, hvilket svarer til op mod 25.000 hektar, være urørt naturskov.

Det skriver Politiken.

Til en sammenligning har regeringen i sin Naturplan lagt op til at lade kun 250 hektar ligge som urørt naturskov, og det får eksperter og NGOer til at kalde blå bloks forslag for langt mere miljøvenligt end de røde partiers politik på området.

»Det er både bedre og billigere at gøre noget for den biologiske mangfoldighed i skovene end at gøre det i landbrugslandet,« siger ordfører på forslaget, Venstres Henrik Høegh (V), til Politiken.

Forslaget støttes af Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

Flere eksperter glæder sig over forslaget. Morten DD Hansen, som er biolog og inspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, kalder det ligefrem »fremragende«, mens Rasmus Ejrnæs, biolog og seniorforsker på Aarhus Universitet, siger, at forslaget »er et stort fremskridt«.

Ifølge Politiken vil prisen for forslaget blive omkring 10 millioner kroner årligt, hvilket er 20 procent af, hvad staten tjener på tømmerdriften i sine skove. Oveni skal lægges omkostninger i forbindelse med afskedigelse af skovarbejdere.