Alternativet sagde nej: Riskær ville opstilles på særlige vilkår

Klaus Riskær Pedersen er velkommen i Alternativet, men partiet vil ikke følge hans ønske om at gøre ham til spidskandidat. Det skal afgøres af medlemsdemokratiet.

Arkivfoto. Klaus Riskær Pedersen bad om at blive opstillet på særlige vilkår for Alternativet, fordi han ville være spidskandidat, siger partiets pressechef. Og det sagde partistifter Uffe Elbæk nej til Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klaus Riskær Pedersen bad om at blive opstillet på særlige vilkår for Alternativet, fordi han ville være spidskandidat, siger partiets pressechef.

Og det sagde partistifter Uffe Elbæk nej til, da det ikke kan komme på tale at yde særbehandling til nogen, fordi de er kendte.

»Vi kan ikke særligt tilgodese nogen som helst, uanset hvad deres fortid måtte være, og om de er kendte eller ej. Det peger i en anden retning end vores projekt,« siger Alternativets pressechef Magnus Haslebo.

»Vi vil mindske afstanden mellem borgerne og Christiansborg, så derfor synes vi, det sender et forkert signal, hvis vi på nogen måde særligt bringer Klaus Riskær i spil,« siger han.

Det betyder dog ikke, at Riskær ikke er velkommen som kandidat. Han skal bare vælges på demokratisk vis.

»Vi har et vælgerdemokrati, så når man er medlem, har man den mulighed at stille op til valg i storkredsene. Og der er valg 17. marts, hvor vi så kan forstå, at Riskær stiller op. Så det er fuldkommen i vores medlemmers hænder, hvor vidt de vælger at stemme ham ind.«

»Det er vores klare forventning, at hvis han bliver valgt ind, så støtter han op om vores spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds, Ulla Sandbæk, der i øvrigt også er demokratisk valgt,« siger Magnus Haslebo.

Siden Alternativet blev opstillingsberettiget har partiet oplevet en øget interesse. Og det var da også det, der skete i tilfældet med Klaus Riskær Pedersen.

»Han tog kontakt til Uffe Elbæk og bad om et møde. Det ville vi gerne - Klaus Riskær er vidensmæssigt en kapacitet blandt andet på skatteområdet. Ved det her møde fortalte Riskær, at han gerne ville opstilles som spidskandidat, og her var svaret, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi vi valgte vores spidskandidater i efteråret. Der er intet til hinder for, at han stiller op, men han bad jo om at komme på særlige vilkår, fordi han ville være spidskandidat,« siger Magnus Haslebo.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere sidder i Europa-Parlamentet for Venstre.