Afgående minister: Jeg er ikke klar til at aflevere nøgler

Den nu tidligere transportminister Hans Christian Schmidt må overlade ministeriet til Ole Birk Olesen.

-Arkiv-_ SE RITZAU -Arkiv- SE RITZAU Minister lun på ny motorvej - - -Arkiv- SE RITZAU Vandhane-lempelse kan forring dansk vandkvalitet -Arkiv- SE RB PLUS Forsker: Togdrift strider mod sund fornuft. - - - ARKIVFOTO. Der er brug for en ny og moderniseret taxilovgivning i Danmark, siger transportministeren til DR. (se Ritzau historie 072020) Fredag den 2. oktober 2015 besøgte den slesvig-holstenske transportminister Reinhard Meyer København for at drøfte Femern Bælt-forbindelsen med den danske transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Her er det den danske transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Der var mange nye projekter undervejs for den nu tidligere transportminister, Hans Christian Schmidt (V).

Han pønsede på love om droner, førerløse køretøjer og nye motorveje.

Derfor er han heller ikke helt klar til at aflevere nøglerne videre til Ole Birk Olesen (LA), som bliver ny transport-, bygnings- og boligminister.

- Jeg er heldigvis ikke klar til at aflevere nøglerne, for så havde jeg ikke noget at lave. Jeg havde gang i meget, men sådan er spillet, siger Hans Christian Schmidt til DR.

Han har blandt andet arbejdet på en udvidelse af E45. I den nye finanslov for næste år indgår en udvidelse af E45 fra Aarhus S til Skanderborg.

- Det er jeg glad for. Jeg har altid ønsket, at det skulle være godt at gå i gang med ministerarbejdet.

- Nu har jeg så gjort hele E45 klar til den nye minister, for alle planer og papirer er lavet, siger Hans Christian Schmidt.

Den tidligere minister glæder sig fremover til at få mere tid til familien og fortsætter i Venstres folketingsgruppe.

/ritzau/