Danmark skal vinde på bedre at forstå adfærd

Der er fuld gang i boligmarkedet, men under overfladen er det vigtigere for erhvervslivet at sætte mennesket i centrum, hvis det skal lykkes. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er vi her igen. Boligmarkedet boomer, vi ser vækstkurver næsten overalt i erhvervslivet, og snart er forbrugernes penge også i gang igen. Vi har været her før, men i dag er det på helt andre præmisser end tidligere, hvis erhvervslivet skal lykkes.

Det er ikke længere nok bare at sætte reklame bag et nyt produkt eller en ny service. Vi er nødt til at sætte mennesket i centrum og forstå de ændrede forventninger hos kunderne, når vi designer løsninger til fremtiden.

Den traditionelle reklame- og konsulentrolle er basalt set udfordret, fordi udgangspunktet ofte er forkert. I værste fald består den alene af »indefra ud«-betragtninger og er baseret på klassisk kvantitative historiske data. Og når servicen eller produktet så rammer virkeligheden og ikke lever op til vores forventninger, har vi problemet.

Erhvervslivet synger ikke med på den sang længere. Jeg ser det dagligt på vores udenlandske kontorer i f.eks. London, New York, Oslo/Stockholm og Tokyo. Flere og flere virksomheder forventer ikke længere, at historiske data alene kan give retning for fremtiden. Succes er afhængig af forståelsen for de muligheder, der opstår i krydsfeltet mellem nye teknologier og ændrede kundeforventninger.

I dag er en virksomhed, uanset om det er en startup eller supertanker, nødt til både at se på megatrend, lære af kundernes adfærd og forstå den større sammenhæng i kundens liv. som ens service eller produkt indgår i. Kun ved at sætte mennesket i centrum kan man designe produkter, rum, services eller samlede løsninger, der kan flytte forretningen. If it’s good for people – it’s good for business.

Den stigende kompleksitet i vores hverdag og i samfundet betyder, at vi vil have enkelhed. Vi vil have lette, tilgængelige, sammenhængende oplevelser, hvor de fysiske og digitale kontaktpunkter med en virksomhed fungerer upåklageligt sammen, og som svarer til de forventninger, vi har fra andre services og produkter.

Og så må den samtidig gerne gøre noget større. Få os til at leve sundere, smartere, behageligere eller mere meningsfuldt.

Tiden er løbet fra den gamle tilgang til service og produktudvikling. I dag kommer man længere og mere effektivt fremad ved hurtigt at kunne omsætte kunders adfærd til prototyper på forbedringer eller nye services og produkter og teste dem mod målgruppen.