Udskiftning blandt Danmarks bedst indtjenende hoteller

Tre hoteller er nye på Top 10-listen over Danmarks bedst indtjenende hoteller i 2014, viser en ny brancheanalyse fra Berlingske Research.

Hotel Phoenix
Foto: Jan Jæger.
Læs mere
Fold sammen

Dalende omsætning, men en bundlinjevækst på samlet set 85 procent. Sådan kan konklusionerne i en ny brancheanalyse af 60 af landets største hotel- og konferencevirksomheder fra Berlingske Research opsummeres.

Den fine fremgang skal ses i lyset af, at brancheudsnittets omsætning er faldet med otte procent fra 2013 til 2014. Faldet har dog ikke kunne gennemsyre og ødelægge brancheudsnittets bruttoresultat, som bemærkelsesværdigt er steget med syv procent i perioden fra 2013 til 2014.

Bundlinjen formår ligeledes at gå fri af omsætningens negative tilstand. Således mønstrer de 60 analyserede selskaber et samlet 'årets resultat' på 328 mio. kroner for 2014 mod 177 mio. kroner i det forrige år.

Samtidig ses en stor spredning i indtjeningen, hvor der også er udskiftning blandt de mest indtjenende. De tre virksomheder, der er nye i Top 10, er D'Angleterre, BC Hospitality Group og Marriot. Tilsammen har de tre Københavner-hoteller forbedret bundlinjen med 158 mio. kroner sammenlignet med forrige år.

I den anden ende af udsnittet trækker enkelte hoteller helhedsindtrykket for branchen ned. Bund 10 har i 2014 haft et samlet underskud på 183 mio. kroner, hvilket er over 60 mio. kroner dårligere end i 2013.