Topskat fører til sort arbejde

7 ud af 10 danskere er ikke i tvivl: Topskat og sort arbejde går hånd i hånd.

Når folk skal aflevere i værste fald 59 pct. af den sidst tjente krone, er det klart, at sort arbejde stortrives.

Sådan svarer 70 pct. af de adspurgte i en ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI), der for første gang kæder danskernes skatteregning og brugen af sort arbejde sammen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

DI er forbavset over resultatet.

- Det er tankevækkende, at danskerne ikke alene bekræfter, at topskat tilskynder til sort arbejde. Med deres svar viser de også, at de udmærket kender skattesystemet og ved, hvornår det kan betale sig at yde en ekstra indsats, siger Tine Roed, vicedirektør i Dansk Industri (DI) til Jyllands-Posten.

Resultatet af DI-undersøgelsen kommer ikke bag på Skatteborgerforeningen.

Foreningens formand, Thorkild Poulsen, mener således, at det bedste våben mod sort arbejde vil være at afskaffe top- og mellemskatten, så alle danskere kan nøjes med at aflevere 43 pct. af indholdet i lønningsposen til statskassen.

- Hvis man fjerner top- og mellemskatten, kan det ikke betale sig at arbejde sort, siger Thorkild Poulsen.

DI konstaterer, at undersøgelsen og det faktum, at næsten en mio. danskere i dag betaler topskat, klart viser, at top- og mellemskatten har overlevet sig selv.

- Det er uholdbart, at 40 pct. af danskerne betaler topskat. Dermed straffes de, hvis de vil gøre en ekstra indsats, siger Tine Roed.

Hun peger på, at mangel på medarbejdere har kostet de danske virksomheder vækst og ordrer for 28 mia. kr. over de seneste to år.

- trichs