Tirsdagens obligationer: Markedet fik mere mod på italiensk gæld

Der var lettelse at mærke omkring Italiens økonomi tirsdag oven på regeringens længe ventede - og frygtede - budgetforslag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Støvlelandet har fortsat planer om et statsunderskud på 2,4 pct. af bruttonationalproduktet i 2019, hvilket risikerer at falde EU-Kommissionen for brystet, men alligevel åndede markedet lettet op tirsdag.

Renten på den tiårige italienske statsobligation faldt med 11 basispoint til 3,45 pct., i takt med at investorerne fik lidt mere tillid til landet.

»Den vigtigste grund til rentefaldet er, at økonomiminister Giovanni Tria fortsat forsvarer regeringen og budgettet. Det bliver taget positivt op af markedet,« forklarer strateg Christian Lenk fra DZ Bank over for Reuters.

Tria var fortaler for et mindre budgetunderskud, og det var frygtet, at han kunne finde på at forlade regeringen og dermed give mere politisk uro i landet.

EU-Kommissionen vil nu kigge på budgetforslaget og melde ind, hvis det ikke er holdbart. Sendes forslaget retur, vil det ifølge Bloomberg News være første gang nogensinde.

Andetsteds i Europa er der færre bevægelser i lavrentelandene. Den tiårige danske statsobligation endte i en rente i underkanten af 0,44 pct., hvilket var marginalt under niveauet fra lukketid mandag.

Med til at holde renterne lidt i ave i det nordlige Europa var aflæsningen af det tyske ZEW-indeks, der faldt langt mere end ventet i oktober. Estimater indsamlet af Bloomberg pegede på, at indeksets to indikatorer for den nuværende situation og fremtiden ville ende på henholdsvis 74,4 og minus 12,0, men i realiteten blev det til 70,1 og minus 24,7.

Handelskrigen mellem USA og Kina samt usikkerheden om det britiske farvel til EU var med til at give tyskerne mindre tro på fremtiden.

/ritzau/FINANS