Sønderlemmende kritik af Skat

Rigsrevisionen kommer med usædvanlig hård kritik af Skat i sag om refusion af udbytteskat, der har kostede statskassen 9,1 mia. kr. Skat har udbetalt 3,2 mia. kr. på trods af, at Skat viste, at der var noget galt.

Direktør for SKAT, Jesper Rønnow har fået mere at tænke over med dagens barske kritik. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både Skat og Skatteministeriet får særdeles hårde ord med på vejen fra Rigsrevisionen. Den mener, at Skats forvaltning og Skatteministeriet tilsyn med refusion af udbytteskat har været meget kritisabel.

»Skat har ført en helt utilstrækkelig kontrol med udbetalingerne af refusion af udbytteskat, og Skatteministeriets tilsyn med området har været særdeles mangelfuld,« hedder det i rapporten fra Rigsrevisionen.

Skat har anmeldt svindel med udbytteskatten for 9,1 mia. kr. Men selv om Skat vidste, at der var problemer gjorde Skat ingenting, fremhæver Rigsrevisionen.

»Både Skat og Skatteministeriet har i hvert fald siden 2010 været vidende om, at der var problemer med refusion af udbytteskat. På trods heraf kom der først opmærksomhed på den formodede svindel med refusion af udbytteskat, fordi Skat modtog oplysninger herom udefra,« hedder det i rapporten fra Rigsrevisionen.

Rigsrevisonen finder det samtidig meget kritisabelt, at Skat udbetalte 3,2 mia. kr. hen over sidste sommer, selv om Skat på daværende tidspunkt havde fået at vide, at der var noget galt.

Skat stoppede først med udbetalingerne d. 6. august.

»Rigsrevisionen kan konstatere, at Skat da de modtog oplysninger udefra om den formodede svindel, var vidende om, at antallet af anmodninger og det samlede refusionsbeløb var steget markant, og Skat var samtidig vidende om, at de interne kontroller var mangelfulde. Rigsrevisionen finder, at SKAT – allerede da de modtog oplysninger udefra – burde have undersøgt området nærmere, inden der blev foretaget yderligere udbetalinger af refusion,« skriver Rigsrevisionen.