Skats store skandalesager

Svindel med aktieudbytter for milliarder, ejendomsvurderinger som er forkerte og slåskampe med Kasi-Jesper, som får hård kritik. Skandalesager har de senere år ramt Skat som en større lavine. Borgerne og virksomhedernes retssikkerhed ryster, og tilliden til Skat hænger i en tynd tråd. Her er en række af de største skandalesager fra de seneste år.

Foto: Morten Dueholm. Her er en række af de største skandalesager i Skat fra de seneste år.
Læs mere
Fold sammen

Snyd med udbytter for milliarder

Foto: ART. org. Sanjay Shah Fold sammen
Læs mere

I slutningen af august i år anmeldte Skat en mistanke om skattesvindel for 6,2 mia. kr. til bagmandspolitiet. Svindlen skal være sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter. Det er aktionærer bosat i udlandet, der har snydt Skat for de mange milliarder kroner ved at søge om at få udbetalt udbytter på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation. Sanjay Shah er mistænkt for at være hovedmand bag svindelen

Forkerte ejendomsvurderinger

Foto: Kasper Palsnov. Fold sammen
Læs mere

Rigsrevisionen kritiserede i en rapport i august 2013, at Skats vurderinger af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene er blevet handlet til. En arbejdsgruppe er blevet nedsat til at udarbejde et forslag til et helt nyt system for ejendomsvurderinger.

Bøvl med gælden

Foto: PHILIPPE DESMAZES. Fold sammen
Læs mere

Et fælles IT-inddrivelsessystem (EFI) blev i efteråret droppet. System skulle gøre det lettere for Skat at inddrive gæld fra virksomheder og borgere, men det kom aldrig til at fungere ordentligt. Det skulle have været indført i 2007, derefter 2009, men blev først indført i 2013.

Hård kritik af fremfærd

Foto: Liselotte Sabroe. Kasi-Jesper. Fold sammen
Læs mere

I en sag mod Jesper »Kasi« Nielsen om sponsorater af fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København truede Skat blandt andet med at gå personligt efter Kasi-Jespers mor og søster, hvis ikke han betalte en milliongæld til Skat. Skat sendte senere en undskyldning. På grund af sagen blev to medarbejdere i Skat flyttet til andre stillinger, mens to fik reprimander.

Topmodellen vandt til sidst

Foto: BRIAN RASMUSSEN. Model og designer Camilla Vest. Fold sammen
Læs mere

Tidligere topmodel Camilla Vest blev frifundet i Østre Landsret i en sag om skattesvig. Skat anklagede hende for at have brugt 4,3 mio. kr. på sine kreditkort i Danmark fra 2001 til 2004. En periode, hvor hun påstod, at hun boede og arbejde i New York. I første omgang blev hun og hendes mand kendt skyldige og idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder. Landsretten kom senere til det modsatte resultat.

Fem skattechefer sendes hjem

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Jesper Rønnow Simonsen. Fold sammen
Læs mere

Som følge af skandalen med udbytte-skatten og inddrivelsessystemet blev fem skattechefer bedt om at rydde deres skrivebord og sendt hjem af Skats øverste direktør, Jesper Rønnow. Det skete, efter at Skat modtog Skatteministeriets Interne Revisionsrapport om de to sager. Det drejede sig om to direktører, to underdirektører og en personaleleder. Jesper Rønnow fik kritik af skatteminister Karsten Lauritzen (V).