Skatteminister: "Vi må lære af fejlene"

Vi tager kritikken til eftermæle og må lære af fejlene. Sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter at Skat og Skatteministeriet har fået skarp kritik på grund af sagen om svindel med udbytteskat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi indrømmer, at vi har fejlet.

Næsten sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter at Rigsrevisionen har sendt en større byge af kritik mod Skat og Skatteministeriet i sagen om ulovlig refusion af udbytteskat.

Skatteministeren skriver i en pressemeddelelse, at »Vi tager kritikken til efterretning og må lære af fejlene.«

Skatteministeren vil på den baggrund indkalde partierne bag »SKAT ud af krisen« til en orientering og drøftelse af Rigsrevisionens beretning samt SKAT og Skatteministeriets nye tiltag på området.

»Det er en lige dele sørgelig og alvorlig sag, og jeg er stadig dybt forarget over, at kriminelle har snydt SKAT og skatteborgerne på denne måde. Rigsrevisionen gengiver jo desværre de samme ærgerlige konklusioner, som vi allerede kender, og som vi kun kan tage til efterretning og lære af. Derfor styrkede vi allerede i efteråret kontrollen og overvågningen af udbytteområdet meget markant,« siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Skatteministeren fastholder sin tidligere kritik af SKAT, men er tilfreds med, at der allerede i efteråret blev draget personalemæssige konsekvenser i forbindelse med sagen.