Sigtede i sag om svindel med udbytteskat bliver bag tremmer

To sigtede i sagen om svindel med udbytteskat har frivilligt accepteret at forblive varetægtsfængslet.

Foto: ERIK REFNER

Retten i Lyngby besluttede kl. 8 mandag morgen, at to sigtede i sagen om svindel med udbytteskat kan forblive varetægtsfængslet. Rettens beslutning kommer efter, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, fredag bad retten om at acceptere en såkaldt frivillig fristforlængelse. Ifølge Berlingskes oplysninger skete det efter, at begge de sigtede friviligt havde accepteret at få deres varetægtsfængsling forlænget.

De to sigtede, der begge er omfattet af navneforbud, er en tidligere ansat i Skat, som er sigtet for i årene 2006 til 2009 at have modtaget 1,7 millioner kroner fra en medsigtet, som medarbejderen uberettiget udbetalte 37,4 mio. kr. til. Den tidligere medarbejder i Skat er også sigtet i en endnu større svindelsag om udbytteskat, hvor statskassen fra 2012 til 2015 blev lænset for 12,3 mia. kr.

På TV2 kom det i går frem, at den fænglede skattemedarbejder tidligt var under Skats lup, og at svindlen med udbytteskat for 12,3 mia. kr. dermed måske kunne have være afværget. Den tidligere skattemedarbejders chef fortæller til TV2, at skats interne revision var i gang med at undersøge medarbejderens økonomi. Undersøgelsen skulle sikre, at medarbejderen ikke udnyttede sin position i Skat eller havde indtægter, som kunne tyde på korruption.