Omstridt kapitalfond henter højtprofileret rådgiver

Den britiske kapitalfond Triton har ansat Oscar Mosgaard, der er en af Danmarks førende eksperter i virksomhedshandler.

Foto: Mads Nissen.
Læs mere
Fold sammen

Den omstridte kapitalfond Triton henter den højtprofilerede M&A-mand Oscar Mosgaard, der har været involveret i en stribe danske virksomhedshandler de senere år.

»Oscar har stort netværk i dansk erhvervsliv og har været rådgiver på flere end 100 handler,« siger Christian Jarnov, leder af Tritons danske afdeling, i en pressemeddelelse.

Oscar Mosgaard har mere end 17 års erfaring med virksomhedshandler i flere af dele af verden. Han var med til at stifte corporate finance-delen af erhvervsbanken FIH. Her var ledende partner fra 2006 til 2014 sammen med Kim Bøttkjær. Branchemediet Finanswatch har tidligere beregnet at corporate financedele i den periode har hentede næsten 900 mio. kr. i rådgivningshonorarer.

Før det var de to i investeringsbanken Carnegie. Siden Mosgaard sagde farvel til FIH har han været i konsulenthuset Acenture .

»Jeg går til Triton fordi de både har den finansielle styrke og kapacitet til at gennemføre store investeringer, der passer med min erfaring og mit netværk,« udtaler Mosgaard i meddelelsen.

Triton ejer i Danmark rederiet Nordic Tankers og Logstor, der fremstiller fjernvarmerør. Indtil for nyligt har fonden også ejet miljøkoncernen DSVM, som den britiske fond købte ud af transportkoncernen DSV i 2004. Den sag er ved at udvikle sig negativt for Triton, fordi fonden i januar afhændende virksomheden for en krone og efterladt flere minoritetsaktionærer uden penge. De små aktionærer er klar med en voldgiftssag og en mulig politianmeldelse mod blandt andet Triton.