Nyt skatteindgreb på vej

Danmark står efter alt at dømme til at rykke adskillige pladser frem i feltet over lande med lav selskabsskat. Nyt skatteindgreb på vej.

Regeringen vil ifølge Børsens oplysninger, i denne eller næste uge, præsentere et skatteindgreb, der med stor sandsynlighed sænker selskabsskatten.

Vurderingen er, at skatten lettes med 2-3 procentpoint, svarende til 3-5 mia. kr. Det vil bringe Danmark på linje med EU-gennemsnittet og foran lande som Sverige og Norge.

En skatteekspert er ikke i tvivl om, at en sådan sænkelse kan gøre Danmark mere attraktivt for internationale investorer eller multinationale selskaber, der f.eks. overvejer placeringen af et nyt nordisk hovedkontor eller opkøb af en dansk virksomhed.

»En sænkelse af selskabskatten på 2-3 pct. vil være et ganske pænt hop. Det vil uden tvivl have en god markedsføringsmæssig værdi for Danmark. Når investorerne sammenligner skatteforholdene i Danmark med andre lande er det i udstrakt grad den procentsats, de kigger på,« siger Torben Wolsted, partner i PricewaterhouseCoopers skatteafdeling.

Kilde: Børsen