Nykredits katastrofale kommunikation og Grundfos' jagt på vækst

Nykredits direktør Michael Rasmussen mødte mandag eftermiddag sine utilfredse kunder på afdelingen i Hjørring. Her ses Michael Rasmussen ved mødet . Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Godmorgen

Vi fortsætter i den grad i Nykredit-sporet. Spar Nord og Sydbank tilbyder nu alternative boliglån til realkreditlån for at fastholde utilfredse Totalkreditkunder. Begge parter får gavn af finten, mens boligejernes situation er uændret på grund af en højere rente.
Nykredits kommunikation har været på grænsen til det katastrofale, mener CBS-professor Jesper Rangvid. I en ny analyse konkluderer han til gengæld, at Nykredits plan for børsnotering og bidragsforhøjelser ser fornuftig ud.

Og så slår vi et smut forbi en af landets største virksomheder i Bjerringbro. Mens Mads Nippers medicin mod dårlig indtjening ser ud til at virke i pumpevirksomheden Grundfos, kniber det mere med at få gang i salgsvæksten. Grundfos er langt fra sit mål om en gennemsnitlig årlig vækst på seks pct., men Mads Nipper vil ikke kaste håndklædet i ringen på vækstfronten endnu.

Den helt store »game changer« i energiverdenen er lagring. Udviklingen kører i disse år med rasende fart mod konkurrence­dygtige løsninger, og de første omvæltninger gennem batterier er formentlig lige om hjørnet. På sigt skal andre teknologier dog ­introduceres for at nå målene om 100 pct. ­vedvarende energi.

Apple skal betale en bøde på over 3 mia. kr. i en sag om et priskartel, hvor målet var - i samarbejde med fem forlag - at fastsætte høje priser på e-bøger.

Dagen byder på kvartalsregnskab fra SAS. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk