Med arbejdet som ægtemand

Godmorgen. 45-årige Dorte Krak er formand for regeringens nye turismevækstteam, og til september kan hun fejre ti-årsjubilæum som administrerende direktør i hotelgruppen Arp-Hansen.

Dorte Krak direktør i ARP Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Planlægning er et ord, der går igen, når Dorte Kraks forretningsforbindelser beskriver hende. Hun har styr på sine sager i sådan en grad, at det grænser til det neurotiske. Til sin afsluttende MBA-eksamen på CBS havde hun for eksempel medbragt 100 ekstra siders oplæg – just in case.

»Jeg har altid været den type, der læste pensum to gange. Min opskrift er hårdt benarbejde, så jeg vil ikke sige, at jeg er kommet nemt til noget. Jeg er tit ude i nogle hjørner af et emne, hvor jeg måske ikke behøver at være. Men bare det, at jeg ved, jeg har været der, gør, at jeg føler mig mere klar til at møde udfordringerne,« siger Dorte Krak.

Som direktør for det vældige Arp-Hansen imperium, der tæller 11 hoteller og 2.673 værelser, er der nok af dem. Udfordringerne. Men ejer og bestyrelsesformand i gruppen, Henning Arp-Hansen, anerkendte tidligt Dorte Kraks vilje til at tackle dem, for allerede som 28-årig blev hun udnævnt til direktør for Hotel Astoria i København.

Dermed begyndte et næsten to årtier langt direktørægteskab med hotelgruppen, hvoraf det i de seneste ti år har været som administrerende direktør for det hele.

»Vi er nok ved at være lidt småforlovede,« griner Dorte Krak. »Det er jeg selvfølgelig opmærksom på, men jeg har heldigvis en god bestyrelse i Arp-Hansen-gruppen, der sørger for, at virksomheden og jeg ikke tager hinanden for givet.«

I september 2003 bragte både Berlingske og Børsen et portræt af erhvervskvinden Dorte Krak. Hun var nytiltrådt direktør i Arp-Hansen, og havde ifølge avisernes fællesdatabase Infomedia kun optrådt en håndfuld gange i medierne inden. Det ændrede sig hurtigt. Dorte Kraks ekspansive stil trak overskrifter som »Arp-Hansen bygger hotel-ø i Københavns havn«, »Hotelkonge overtager Imperial« og »Hotelgruppe aktiv som ejendomsudvikler.«

Og da Dorte Krak i april i år præsenterede et koncernoverskud på 75 millioner kroner før skat, gav hun de mange udvidelser æren for det pæne resultat i en ellers presset hotelbranche.

»Hvis man ikke udvikler sig, så kører man stille og roligt baglæns,« siger Dorte Krak. »Både familien Arp-Hansen og jeg har krudt i rumpen, men jeg har aldrig været nervøs for strategien, for det har været en styret proces og aldrig med hovedet under armen. Vi har hele tiden har skruen i vandet, men det har været med ført hånd.«

Og netop den førte hånd, kontrollen og planlægningen er udover at være Dorte Kraks varemærke også det, der adskiller hende fra den tidligere direktør i Arp-Hansen gruppen, nuværende bestyrelsesformand og ejer Henning Arp-Hansen.

»Både som erhvervspersoner og som privatpersoner er vi meget forskellige. Henning er den, der tænker de store tanker og er visionær, og så er jeg den, der sørger for, at det bliver implementeret og ført ud i livet. Det gør, at vi er hinandens gode kritikere undervejs.«

Det kan næsten blive lidt overvældende. Gode resultater i selskabet, direktør som 26-årig, administrerende direktør som 35-årig og så vandt Dorte Krak også MBA of the year, da hun i 2003 tog sådan én på CBS. Man fristes til at spørge, om der er noget, der ikke er lykkedes for hende?

»Haha, ja, det er der nok. Min private karriere har jeg måske ikke været så god til. Det er ikke lykkedes mig at finde Mr. Right endnu. Og det hænger måske lidt sammen med, at der har været så meget fart på karriere og uddannelse, at jeg i hvert fald indirekte har nedprioriteret den del,« siger Dorte Krak. »Jeg har haft succes professionelt, men jeg er måske ikke lykkedes så meget familiemæssigt endnu i hvert fald.«Fortyder du, at det faldt ud sådan?»Nej, det er ikke sådan, jeg siger, at jeg skulle have gjort det anderledes. Jeg må bare konstatere, at det er svært at nå det hele, når man som mig er perfektionist. Jeg lader mig ikke nøje – heller ikke på privatfronten.«