Læs torsdagens Business-kalender

Her finder du nogle af torsdagens begivenheder.

Boligsiden.dk offentliggør i dag Boligsidens Markedsindeks for november. Indekset viser udviklingen i gennemsnitlig salgspris, salgstid og prisnedslag i november sammenlignet med for en måned og et år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

ERHVERV

06:00 - Nye tal for boligpriser

Boligsiden.dk offentliggør i dag Boligsidens Markedsindeks for november. Indekset viser udviklingen i gennemsnitlig salgspris, salgstid og prisnedslag i november sammenlignet med for en måned og et år siden. Tallene er opdelt på boligtyperne villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger i hele landet og i de fem regioner. Få tallene for en eller flere specifikke kommuner ved forespørgsel.

Boligsiden.dk's seneste markedsindeks
Kontakt: Birgit Daetz, kommunikationsdirektør
tlf: 2121 0284
email: bcd@boligsiden.dk

11:00 - SAS med nye trafiktal

Flyselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for november. Tallene bliver offentliggjort klokken 11.00. Konkurrenten Norwegian offentliggjorde sine tal for november i går.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Coloplast (kl. 15.30)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

  • Udenrigshandel med økologiske varer, 2016
  • Industriens produktion og omsætning, oktober 2017

Udland:

  • 8.00: Tyskland: Industriproduktion, okt
  • 11.00: Eurozonen: BNP-vækst, Q3, q/q, 3. opgørelse
  • 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 48
  • 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 47

Øvrigt:

  • 11.00: SAS: Trafiktal, nov

POLITIK

10:15 - Åbent samråd om konkursrytteri

Åbent samråd i Skatteudvalget med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) om konkursrytteri. Karsten Lauritzen skal blandt andet svare på, hvad han vil gøre for at forhindre, at borgere kan spekulere i konkursrytteri og virksomhedsmodeller hvor man overtager nødlidende selskaber og lader Skat erklære selskaberne konkurs. Brian Mikkelsen skal blandt andet svare på, hvad han agter at gøre for at sætte ind over for den type konkursrytteri.

Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080
Region: Hovedstaden

10:30 - Åbent samråd om redningsplanen for PostNord

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og finansminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i samråd om redningsplanen for PostNord og aftalen om kapitaltilførsel. Ministrene skal blandt andet svare på, om kapitaltilførslen kan bruges til at udkonkurrere private aktører, samt hvordan der kan sikres en klar adskillelse mellem PostNords befordringspligtige og ikke-befordringspligtige forretning. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Andreas Steenberg (RV).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

13:15 - Åbent samråd om olieprisscenarier til grund for politiske aftaler

Finansminister Kristian Jensen (V) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er i dag kaldt i samråd om anvendelse af olieprisscenarier, der bygger på, at en gennemførelse af Parisaftalen lykkes eller mislykkes. Finansministeren skal redegøre for, hvordan ministeren fremadrettet vil implementere Det Internationale Energiagentur, IEA's, 450 parts per million-scenarie - hvor 2-gradersmålet i Parisaftalen med sandsynlighed lykkes - som udgangspunkt for finanspolitikken. Dette i lyset af, at Nordsøaftalen ikke benytter et olieprisscenarie, der er kompatibelt med Parisaftalen.
Energi-, forsynings- og klimaministeren skal desuden redegøre for sammenhængen mellem at basere politiske aftaler på olieprisscenarier, hvor en gennemførelse af Parisaftalen mislykkes, og regeringens intentioner og gentagne forsikringer om, at Danmark lever op til Parisaftalens klimamål. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Christian Poll (ALT) og Rasmus Nordqvist (ALT).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden

13:30 - Åbent samråd om Finansiel Stabilitets førelse af retssager

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd om Finansiel Stabilitets førelse af retssager. Ministeren skal blandt andet redegøre for forberedelse, tilrettelæggelse og førelse af retssager om erstatningsansvar mod bankledelser og revisionsfirmaer i forbindelse med krakkede banker. Han skal også svare på, om han er tilfreds med dette arbejde. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

KRIMINAL

09:00 - Straffesag om bestikkelse i Atea

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

09:00 - Mænd anker hårde domme i afpresningssag

Vestre Landsrets 1. afdeling i Viborg fortsætter i dag en sag, hvor to mænd i byretten blev idømt tre et halvt og fire års fængsel for afpresning. Blandt andet blev en fiskesøejer truet med, at man ville hælde gift i dammen, hvis ikke man fik 5000 kroner. Omkring 60 personer i alt har været ofre i sagen. Sagen begyndte 31. oktober og fortsætter 8., 11. og 14. december.

Sted: Viborg
Region: Midtjylland

11:00 - Svindel med udbytteskat for retten

Retten i Glostrup afsiger i dag dom i straffesagen mod en tidligere skattemedarbejder og en dansker bosat i USA. Sagen handler om bedrageri og bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat. Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner over for Skat. Den tidligere skattemedarbejder er endvidere tiltalt for embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse for godt to millioner kroner. Sagen begyndte 16. november og er blevet behandlet over flere retsdage.

Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

UDLAND

10:00 - EU's justits- og indenrigsministre mødes

EU’s justits- og indenrigsministre holder i dag og i morgen møde i Bruxelles. På indenrigsministrenes møde er EU's asylsystem på dagsordenen.

Læs mere om rådsmødet her
Sted: Bruxelles
Region: Belgien

10:00 - Rådsmøde i EU for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse

Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse i EU mødes i dag og i morgen i Bruxelles. Dagens møde har fokus på socialpolitik, mens sundhed er på dagsordenen i morgen.

Læs mere om rådsmødet her
Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Topmøde om økonomisk udvikling i Afrika

I dag indledes Africa 2017 economic forum, hvor statsledere og erhvervsfolk samles til tre dages konference om økonomisk udvikling i Afrika.

Se mere om Africa 2017 her
Sted: Sharm el-Sheik
Region: Egypten

INDLAND

16:30 - Arrangement om mulighederne for job og karriere i EU

Finansminister Kristian Jensen (V) er i dag blandt deltagerne til et arrangement om mulighederne for job og karriere i EU. Arrangementet bliver afholdt af Djøf, Dansk Industri, Finansministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelse og Forskningsministeriet. Over 250 deltagere har meldt deres ankomst.

Job og karriere i EU
Sted: København, Industriens Hus
Region: Hovedstaden
Kontakt: Torben Gross
tlf: 21 49 01 73
email: tgr@djoef.dk